Στο επίκεντρο επικριτικών σχολίων βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μετά την ήττα που υπέστη η ομάδα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο οι απαιτήσεις από τους παίκτες θα έπρεπε να δημιουργούνται βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων τους και όχι με ουτοπικές προσεγγίσεις επειδή υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν περισσότερα από αυτά που μπορούν να προσφέρουν και άλλοι που πουλάνε ψέμα για να πιστέψεις ότι ο Αρθο είναι ένα κράμα μεταξύ Πουγιόλ και Ιέρο. Η ΑΕΚ χρειάζεται σημαντική ενίσχυση, ποδοσφαιριστές με διαπιστωμένες ικανότητες που θα μπορέσουν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: κάθε ομάδα που στοχεύει σε τίτλο πρέπει να ξεκινά το χτίσιμό της από τη θέση του τερματοφύλακα. Δεν χωράει εξήγηση γιατί ο Μπαρόχα και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ βρισκόταν 6-7 μέτρα μακριά από την εστία του, γενικότερα δε οι εμφανίσεις του είναι προβληματικές. Απαιτούνται επίσης τουλάχιστον δύο στόπερ, ένας κλάσης και αξίας αληθινά υψηλής για να ηγηθεί της άμυνας και ακόμη ένας για να ανταγωνίζεται τον Κολοβέτσιο και όποιον άλλον παραμείνει από τους υπάρχοντες. Δεν είναι δυνατόν επίσης η ΑΕΚ να πορευθεί σε σεζόν πρωταθλητισμού δίχως κάποιον άλλον αριστερό μπακ. Ο Ντίντακ για δεύτερος ψιλοτρώγεται.

Απαιτητή είναι επίσης η απόκτηση ακόμη ενός κεντρικού χαφ που θα πλαισιώσει τους Σιμόες και Γιόχανσον, όπως επίσης δύο εξτρέμ και ενός φορ για τη βασική ενδεκάδα. Χρειάζονται τουλάχιστον επτά βασικοί ανώτερου επιπέδου για να διαγράψει η Ενωση πορεία πρωταθλητισμού.