Σε κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού τείνει να εξελιχθεί ο Πανιώνιος. Οι Κυανέρυθροι κατόρθωσαν για τρίτη σερί αναμέτρηση φέτος να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στους Πράσινους, οι οποίοι έσωσαν την παρτίδα χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Λέτο και σε μια επέμβαση του Μολέντο πάνω στη γραμμή στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Εντέλει το 1-1 δεν άφησε δυσαρεστημένη καμία από τις δύο ομάδες στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Ετσι όπως εξελίχθηκε το ματς, και οι δύο μπορούσαν να νικήσουν αλλά και να χάσουν. Για τον λόγο αυτόν, η μη ήττα δεν χάλασε κανέναν. Φάνηκε εξαρχής, άλλωστε, ότι η διαδικασία των πλέι οφ θα είναι αμφίρροπη και ανοιχτή μέχρι το φινάλε, καθώς όλες οι ομάδες είναι ισορροπημένες, δίχως μεγάλες αγωνιστικές διαφορές.

Η αγωνιστική αποχή τριών εβδομάδων επηρέασε τους ποδοσφαιριστές που μπήκαν στο γήπεδο νωχελικά. Οι Πράσινοι είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τη δημιουργικότητα για να απειλήσουν τον Πανιώνιο. Το έκαναν για πρώτη φορά στο 32′, όταν ο Νάνο σέντραρε από αριστερά, αλλά ο Μπεργκ με καταπληκτικό γυριστό βολέ τράνταξε το δεξί δοκάρι του Διούδη. Οι Κυανέρυθροι, που μέχρι εκείνο το σημείο είχαν ρόλο κομπάρσου, αφυπνίστηκαν και αντέδρασαν χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες στο 37′ με τον Μπακασέτα και στο 39′ με τον Ανσαριφάρντ. Ο,τι όμως δεν πέτυχε ο ιρανός φορ στο α’ ημίχρονο το κατάφερε στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Προηγήθηκε ένα ανέλπιστο δώρο του Νάνο και μια μνημειώδης γκάφα του Στιλ στο 52′. Ο άγγλος γκολκίπερ, όπως συνέβη και στο ματς του α’ γύρου, είδε την μπάλα να περνάει μέσα από τα χέρια του και κάτω από τα πόδια του προτού καταλήξει στα πόδια του Ανσαριφάρντ που πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του σε άδειο τέρμα (1-0). Μάλιστα, επτά λεπτά αργότερα ο σέντερ φορ του Πανιωνίου είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του, αλλά τούτη τη φορά ο Στιλ αντέδρασε σωστά ρεφάροντας την γκέλα.

Για καλή τύχη του κακού Παναθηναϊκού, ο Σεμπάστιαν Λέτο, έχοντας μια σπουδαία έμπνευση στο 66′, δέχθηκε την πάσα του Μέστο και έχοντας πλάτη προς το τέρμα γύρισε γρήγορα και δίχως χρονοτριβή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Ο Αντρέα Στραματσόνι τα έβαλε με τους παίκτες του λέγοντας ότι «μετά το γκολ του Πανιωνίου η ομάδα είχε κακή αντίδραση. Χάθηκε η συγκέντρωση», ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε ότι «ο Πανιώνιος δεν βρίσκεται τυχαία στα πλέι οφ».

Πανιώνιος: Διούδης, Β. Βλάχος, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (89′ Χαλκιαδάκης), Καθάριος (71′ Καθάριος), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (69′ Καραμάνος).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Νάνο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λουντ (79′ Αμπέντ), Εβαντζελίστα (62′ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο (87′ Μαμούτε).