Νέα στοιχεία για την δράση της μεγάλης μεγάλης συμμορίας εκβιαστών που πουλούσε «προστασία » σε καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική και εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο , αποκαλύφθηκαν από την έρευνα των Αρχών Ασφάλειας Θεσσαλονίκης .

Από τα νέα στοιχεία της έρευνας προέκυψε σύμφωνα με την Αστυνομία η εμπλοκή πρώην στελέχους της ΠΑΕ-ΠΑΟΚ ως ηθικού αυτουργού εμπρηστικών επιθέσεων .

Το πρώην στέλεχος σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται ότι ήταν ηθικός αυτουργός εμπρησμού αυτοκινήτου το οποίο ανήκε σε συγγενή προσώπου το οποίο σχετίζεται με τοπικό σωματείο της Ξάνθης. Επιπλέον φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία ηθικός αυτουργός στον εμπρησμό αυτοκινήτου της συζύγου εκπροσώπου –μάνατζερ αθλητών.

Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά την εξάρθρωση του βασικού κορμού της συμμορίας συνεχίσθηκε μετά από παραγγελία του κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε σε αποκαλύψεις ,όπως η εμπλοκή μελών της σε εμπρηστικές επιθέσεις κάποιες από τις οποίες για λογαριασμό τρίτων.

Επιπλέον προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 36 ατόμων σχετιζόμενων με την συμμορία ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών.

Τα μέλη της συμμορίας των εκβιαστών παρείχαν «προστασία» σε τουλάχιστον είκοσι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, η πλειονότητα των οποίων ήταν καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια, από τα οποία εισέπρατταν μηνιαίως διάφορα ποσά, που κυμαίνονταν από 250 έως 1.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που τα θύματα αρνούνταν να πληρώσουν οι δράστες , προέβαιναν σε φθορές των καταστημάτων και σωματικές βλάβες σε βάρος των υπαλλήλων τους.

Ο βασικός κορμός της συμμορίας της οποία αρχηγός είναι ένας 38χρονος ομογενής βαρυποινίτης έγκλειστος στις φυλακές εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Τότε είχαν συλληφθεί σε αστυνομική επιχείρηση που είχε γίνει σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα 19 μέλη της συμμορίας ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34 συνεργών τους.

Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους ήταν και ένας αστυνομικός ο οποίος είχε συλληφθεί και είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Από την έρευνα είχε προκύψει ότι διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου. Επιπλέον προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους στα κρατητήρια της Υπηρεσίας του, έναντι χρηματικών αμοιβών.

Μετά την εξάρθρωση του βασικού κορμού η έρευνα συνεχίσθηκε και προέκυψαν νέα στοιχεία. Ειδικότερα προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 36 ατόμων σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, εκβίασης κατ’ επάγγελμα, καθώς και κακουργημάτων που προβλέπονται στη Νομοθεσία περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της συμμορίας προέβησαν κατ’ εντολή του 38χρονου ομογενή «εγκεφάλου» της οργάνωσης, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης της χώρας, στις ακόλουθες εμπρηστικές επιθέσεις:

-Εμπρησμό αυτοκινήτου, ξημερώματα της 10-03-2015, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, για λογαριασμό πρώην συνεργάτη του, εξαιτίας μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.

-Πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό στελέχους ανώνυμης εταιρείας, πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου, σχετιζόμενου με τοπικό σωματείο.

-Ξημερώματα της 14-10-2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εμπρησμός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου εκπροσώπου –μάνατζερ αθλητών, ενώ την ίδια ημέρα, ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης, εξέφρασε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός το προαναφερόμενο στέλεχος της ανώνυμης εταιρείας, ενώ ένας εκ των δραστών της επίθεσης είχε υπαλληλική σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

-Εμπρησμός καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διενεργούνταν τυχερά παίγνια, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ξημερώματα της 02-10-2015. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε για ανταγωνιστικούς λόγους.

Τέλος από την έρευνα, διαπιστώθηκε η προμήθεια δύο πολεμικών τυφεκίων τύπου καλάσνικοφ , τα οποία θα χρησιμοποιούσε η ο συμμορία στο πλαίσιο της δράσης της.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από