Italian job. Ο Ντάνιελ Χάκετ έπαιξε τον ρόλο του πετεινού στο ΟΑΚΑ, ξυπνώντας τον κοιμισμένο Ολυμπιακό, ο οποίος τελικά πέρασε άνετα στο φινάλε (89-75) στον τελικό του πρωταθλήματος «σκουπίζοντας» την ΑΕΚ (3-0) που κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι πρωταθλητές είχαν εγκλωβιστεί από την Ενωση που ήταν λογικό να αντιδράσει μετά τις δύο βαριές ήττες στο ΣΕΦ και βρέθηκαν κάποια στιγμή πίσω με 17 πόντους (50-33 στο 23′) με άμυνα σουρωτήρι, «παιδικές» επιθέσεις και μηδενική αντίδραση στα συνεχόμενα καλάθια των γηπεδούχων που σκόραραν με κάθε τρόπο και αφού πρώτα είχε βάλει το νερό στο αυλάκι (και με την καλή του άμυνα) ο Γιάννης Καλαμπόκης.

Σε εκείνο το σημείο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρήκε το αντίδοτο στο πρόσωπο του Ντάνιελ Χάκετ, με τον Ιταλό να μπαίνει φουριόζος, να πετυχαίνει γρήγορα 3/3 τρίποντα και να δίνει ξανά παλμό στην ομάδα του που ξύπνησε αυτόματα. Ο Χάκετ πέτυχε 17 πόντους στο δεύτερο μέρος (συνεπικουρούμενος και από τον Λοτζέσκι), ενώ πρόλαβε να φιλήσει και έναν μικρό φίλο της Ενωσης για να τον αποζημιώσει που έπεσε σχεδόν πάνω του. Μακράν η πιο όμορφη εικόνα της βραδιάς σε ένα παιχνίδι που είχε επίσης εμετικά συνθήματα, κροτίδες και ακόμα και ενδοοικογενειακό ξύλο στην εξέδρα την ώρα που η ΑΕΚ νικούσε!

Οι πρωταθλητές είχαν στο δεύτερο μέρος συνολικά 8/12 τρίποντα βομβαρδίζοντας το καλάθι της ΑΕΚ και ανοίγοντας σιγά σιγά τη διαφορά, φτάνοντας αυτοί πλέον στο +16 (89-73) λίγο πριν από το φινάλε, αν και το παιχνίδι το καθάρισαν ουσιαστικά με το τρίποντο του Σπανούλη στο 36′ (77-69). Σπουδαία δουλειά στην άμυνα ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου.

«Ισως τελικά οι παίκτες μου φοβούνται να κερδίσουν αυτά τα μεγάλα ματς. Πάμε για την 3η θέση κόντρα στον Αρη» είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιούρι Ζντοβτς, την ώρα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήρε τον χαρακτήρα των παικτών του για την ανατροπή.

ΑΕΚ: Χέρστον 10, Μαυροκεφαλίδης 8(4 ρ.), Κάρτερ 9 (1), Μπράουν 17 (2 τρ., 5 ασ.), Ερικ, Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 9 (3/3 τρ.), Μιλόσεβιτς 7 (1 τρ., 6 ρ.), Κατσίβελης 2, Καλαμπόκης 7, Μαυροειδής 4 (6 ρ.).

Ολυμπιακός: Σπανούλης 13 (3/5 τρ., 4 ασ., 5 λ.), Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 6 (2 τρ., 4 ασ.), Παπανικολάου 4, Χάντερ 6 (7 ρ.), Παπαπέτρου 9 (1), Στρόμπερι, Πρίντεζης 11 (1), Γουόρικ, Χάκετ 18 (3/4 τρ., 5 ασ.), Λοτζέσκι 14 (1 τρ., 4 ασ.).