Βαρύ κατηγορώ εξαπέλυσε χθες ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος προχωρώντας σε δημόσιες καταγγελίες κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για υπόθεση δωροδοκίας αναφορικά με τον χειρισμό υποθέσεων που τον αφορούν.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός, όταν πληροφορήθηκε για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο Βγενόπουλος, έκανε λόγο για «αθλιότητες, κατασκευασμένα και αισχρά ψεύδη». Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου τονίζει ότι «μόλις πάρω τη μήνυση στα χέρια μου και ενημερωθώ, θα καθορίσω τις περαιτέρω ενέργειές μου».

ΤΑΧΕΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ. «Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, οι καταγγελίες Βγενόπουλου πρέπει να ερευνηθούν άμεσα, ώστε να μη μένει καμία σκιά στο πρόσωπο της προέδρου του Αρείου Πάγου» έλεγαν χαρακτηριστικά ανώτατες δικαστικές πηγές επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ταχείας διεκπεραίωσης της μηνυτήριας αναφοράς του Ανδρέα Βγενόπουλου, το περιεχόμενο της οποίας ξεπερνά τα στενά προσωπικά όρια και αγγίζει τον ίδιο τον θεσμό του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ο πρόεδρος της MIG, έχει προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς εις βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου, μιας επιχειρηματία φίλης της και συγγενικών της προσώπων.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος απαρίθμησε τα καταγγελλόμενα εκ μέρους του αδικήματα κάνοντας λόγο για απόπειρα δωροληψίας, εμπορία, επιρροή, απόπειρα εκβίασης και παράβαση καθήκοντος.

Ωστόσο, επικαλούμενος, όπως είπε, το τεκμήριο της αθωότητας των καταγγελλόμενων προσώπων, επέλεξε να μη δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της επίμαχης αναφοράς του αποφεύγοντας παράλληλα –προφανώς για τον ίδιο λόγο –να δώσει λεπτομέρειες που συνδέονται με τα πραγματικά περιστατικά που απαριθμεί στην αναφορά του.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ. Οι αξιόποινες πράξεις που καταγγέλλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σύμφωνα πάντα με όσα ο ίδιος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει, έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την έκδοση των συνεργατών του, πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, στην Κύπρο, καθώς και με την πειθαρχική έρευνα εις βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη.

Η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός, όπως είναι γνωστό, έχει υποβάλει αναφορά εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καταγγέλλοντας από τη δική της πλευρά παρεμβάσεις στο έργο της σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω τη μέθοδο του βιβλίου» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά του ζητήθηκε να βάζει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο . «Για την ακρίβεια», συμπλήρωσε, «μου ζητήθηκε… βιβλιοθήκη, μεγάλος αριθμός βιβλίων δηλαδή».

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ήδη από χθες ο προϊστάμενός της Ηλίας Ζαγοραίος τη διαβίβασε για τα περαιτέρω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

«VIDEO WALL». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της MIG κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση που οι εμπλεκόμενοι αποφασίσουν να καταφύγουν σε επικοινωνιακούς χειρισμούς θα τον ξαναβρούν μπροστά τους, και μάλιστα σε «video wall». Ωστόσο, και πάλι δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε και σε προσωπικό τόνο προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παροτρύνοντάς τον να συνεχίσει τη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, χωρίς όμως να στηρίξει εκείνους τους αξιωματούχους οι οποίοι βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση για την τέλεση σοβαρών, αξιόποινων πράξεων.

«Σας ερωτώ, κύριε Πρωθυπουργέ, είστε σίγουρος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι το νέο και το άφθαρτο που μπορεί να πολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή;» είπε χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή του λόγου του, στρέφοντας αυτήν τη φορά τους προβολείς στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε, δε, ότι με τους χειρισμούς Παπαγγελόπουλου και Θάνου η ελληνική Δικαιοσύνη εμφανίζεται να εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα των κυπριακών Αρχών.

TO ΠΟΤΑΜΙ. Υπέρ της άμεσης διερεύνησης των καταγγελιών Βγενόπουλου εις βάρος της Θάνου τάσσεται με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι. «Οι καταγγελίες κατά της κυρίας Βασιλικής Θάνου είναι πολύ βαριές. Επειδή δεν πρέπει να μένουν στον αέρα, πρέπει άμεσα να διερευνηθεί η αβασιμότητά τους, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προστατευθεί ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της χώρας, όπως είναι ο θεσμός του προέδρου του Αρείου Πάγου» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.