Εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μη μετατραπεί τμήμα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Beach Volley στο Παλαιό Φάληρο σε δικαστικές αίθουσες για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών, συζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σύμφωνα με δήλωσή του.

Μάλιστα, γι’ αυτό ευχαριστεί θερμά, δημόσια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, «που έσπευσε να προσφέρει μία λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της».

Η λύση που πρότεινε ο κ. Καμμένος είναι να παραχωρηθεί χώρος στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην περιοχή του Ρουφ. O κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει: «Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό».

Συγκεκριμένα, η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης έχει ως εξής: «Τα δικαστήρια, ναοί της Δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς. Εξάλλου, η εύρυθμη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορούμε τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει. Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό. Ευχαριστώ, μάλιστα, θερμά τον υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να προσφέρει μία λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ, όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μία μετατόπισή τους».