Αποκαταστάθηκε η ηρεμία στον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης, όπου νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν ξέσπασε καβγάς μεταξύ προσφύγων.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, αφορμή για τη διένεξη ήταν κάποιο ζήτημα οικονομικής φύσεως μεταξύ μιας ομάδας Σύρων και άλλων προσφύγων κουρδικής καταγωγής, ενώ στη συνέχεια στον καβγά ενεπλάκησαν και άλλα άτομα.

Από τον πετροπόλεμο που ακολούθησε τραυματίστηκε ένας πρόσφυγας, τον οποίο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέπεμψαν στο Πολυϊατρείο Πολυκάστρου για ράμματα, ενώ χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Εν τω μεταξύ, έχουν αναχωρήσει από την Ειδομένη ένα λεωφορείο και ένα βαν για το κέντρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια κι ένα ακόμη λεωφορείο για την Πιερία.

Στους 54.347 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά παραμένουν 8.359 άτομα, με τις αφίξεις το τελευταίο 24ωρο να ανέρχονται σε μόλις επτά.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.435 άτομα, από τους οποίους οι 2.135 βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην κεντρική Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 1.924 και στη νότια Ελλάδα σε 338. Στην Ειδομένη παραμένουν 9.682 άτομα, ενώ συνολικά οι πρόσφυγες στη βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε 29.291.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) από τις αρχές του 2016 έως και τις 8 Μαΐου στην Ελλάδα έχουν φτάσει μέσω θαλάσσης 155.399 άτομα, ενώ για το ίδιο διάστημα οι συνολικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη ανέρχονται σε 187.631 μέσω θαλάσσης και σε 4.861 μέσω χερσαίων συνόρων.

Εξάλλου, την περίοδο αυτή 1.357 άτομα έχασαν τη ζωή τους «στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη μέσα από τις διαδρομές της Μεσογείου».

Τέλος, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου καταγράφηκαν στην Ελλάδα 537 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων και στην Ιταλία 2.578 αφίξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγουν στελέχη του ΔΟΜ στα νησιά, από τους αφιχθέντες κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου το 44% είναι άνδρες, το 22% γυναίκες και το 34% παιδιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από