«Πολιτική καταστροφή» θα αποτελούσε το κλείσιμο του περάσματος του Μπρένερ από την Ιταλία προς την Αυστρία, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και κάλεσε την Βιέννη να λάβει υπόψη της τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει για όλη την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Funke Mediengruppe της Γερμανίας, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τόνισε την τεράστια σημασία του Μπρένερ ως συνδέσμου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ευρώπης: «Οτιδήποτε μπλοκάρει το πέρασμα, δεν θα έχει μόνο σοβαρές οικονομικές αλλά κυρίως σοβαρές πολιτικές συνέπειες» δήλωσε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό, ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε ότι ήδη έχει αποτελέσματα, καθώς βοηθά στον περιορισμό της προσφυγικής ροής.

«Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής» επισήμανε, αλλά διευκρίνισε ότι «λήξη συναγερμού» μπορεί να σημάνει μόνο όταν υπάρξει βιώσιμη μείωση του αριθμού των προσφύγων.

Τάχθηκε δε κατά του φράχτη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, τονίζοντας: «Δεν συμμερίζομαι την άποψη μερικών ότι αυτός ο φράχτης ή η ανέγερση φραχτών γενικά στην Ευρώπη μπορεί να συμβάλει το παραμικρό στην μακροπρόθεσμη επίλυση της προσφυγικής κρίσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από