«Η Ελλάδα γνωρίζει ότι υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να προκαλέσουν ένταση και ίσως θερμό επεισόδιο αλλά και ατύχημα, εξαιτίας των συνεχών εμπλοκών» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός τονίζει ότι η Αθήνα ενημερώνει τους συμμάχους αλλά και τη διεθνή κοινότητα και δεν παρασύρεται σε ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια των δικαίων της.

«Τη Δευτέρα του Πάσχα μίλησα τηλεφωνικά με τον γενικό γραμματέα του NATO. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ύστερα από την ενημερωτική επιστολή που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών στο NATO, ζήτησε να μιλήσει μαζί μου. Τον ενημέρωσα για ό,τι συμβαίνει πάνω από το Αιγαίο.

» Του εξήγησα ότι τουρκικά ελικόπτερα πετούν πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά σε ύψος 200 ποδιών, δηλαδή 70 μέτρων πάνω από το έδαφος. Ξεκαθάρισα ότι με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανόν να συμβεί ατύχημα. Και αν συμβεί, την ευθύνη θα φέρει αποκλειστικά η Τουρκία. Του είπα ότι η Ελλάδα ζητεί ομαλοποίηση και ζήτησα την παρέμβασή του και των συμμαχικών χωρών για να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι. Του επισήμανα, τέλος, ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητες τις προσπάθειες αμφισβήτησης τα εθνικής μας κυριαρχίας.»

Σε ερώτηση για το αν είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Καμμένος απαντά:

«Θεωρώ ότι εντός των επομένων ημερών ή ωρών θα λήξει αισίως για τη χώρα μας η αξιολόγηση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από