«Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο. Αυτά είπαμε, αυτά κάναμε» δήλωσε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να επαναλάβει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί τη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων που ζητεί το ΔΝΤ.

Υπεραμυνόμενος του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, και ειδικότερα της εθνικής σύνταξης, ο υπουργός Οικονομικών προσέφερε στήριξη στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ ανέφερε πως δόθηκε «εθνική μάχη», «δώσαμε τη μάχη των μαχών κατά των νεοφιλελεύθερων».

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι πηγαίνει στο Eurogroup της Δευτέρας, για να προτείνει τον αυτόματο μηχανισμό, καλώντας την αντιπολίτευση να πάρει θέση απέναντι στα στοιχεία της Eurostat που προβλέπει ότι δεν θα χρειαστούν τα έξτρα μέτρα.

«Τι λέτε; Η Eurostat έχει δίκιο ή το ΔΝΤ; Υποστηρίζετε τους δικούς μας υπολογισμούς και της Κομισιόν ή όχι;» ρώτησε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο υπουργός Οικονομικών, καλώντας την να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ακόμη ότι το ΔΝΤ, εκτός από την Ελλάδα, πιέζει και τους Ευρωπαίους «να δώσουν κάτι για το χρέος».

«Εμείς έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί και η Γερμανία και το ΔΝΤ πρέπει να συζητήσουν και να βρουν λύση αξιόπιστη» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Τσακαλώτος δέχτηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης σχόλιο ότι παλαιότερα είχε δεσμευθεί υπέρ της διατήρησης τους αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

«Αυτό ήταν υπόσχεση του Ιανουαρίου» απάντησε για να προσθέσει πως δεδομένης της δημοσιονομικής συγκυρίας η κυβέρνηση προχώρησε σε έναν συμβιβασμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από