Σοκ προκαλούν πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Πακιστάν, σύμφωνα με την οποία κάτοικοι χωριού στο βορειοδυτικό Πακιστάν νάρκωσαν νεαρή Πακιστανή και στη συνέχεια την έκαψαν ζωντανή, κατηγορώντας την ότι βοήθησε φίλη της να το σκάσει μ' έναν άνδρα.

Το θύμα, ηλικίας 16 ετών, κάηκε ζωντανό μέσα σε όχημα τύπου βαν στις 29 Απριλίου κατ' εντολήν του συμβουλίου του χωριού Μακόλ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, διευκρίνισε η αστυνομία.
Σύμφωνα με άλλες αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το κορίτσι ήταν περίπου 20 ετών και, αφού ναρκώθηκε, στραγγαλίσθηκε, ενώ στη συνέχεια έκαψαν το πτώμα της.

«Η αστυνομία συνέλαβε 13 μέλη της ζίργκα (συμβούλιο του χωριού) που διέταξαν τον φόνο του νεαρού κοριτσιού» επειδή είχε βοηθήσει μια φίλη της να το σκάσει μ' έναν άνδρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Χουράμ Ρασίντ.

Η μητέρα του θύματος συνελήφθη επειδή ενέκρινε την απόφαση της ζίργκα, διευκρίνισε.
Τα 14 αυτά πρόσωπα, τα οποία διώκονται για φόνο και τρομοκρατία, θα εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου, πρόσθεσε. Όσο για τη γυναίκα που η νεαρή κοπέλα βοήθησε να διαφύγει, είναι πλέον ασφαλής, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου Reuters, η μητέρα του κοριτσιού είπε στην αστυνομία ότι η κόρη της βοήθησε το ζευγάρι να το σκάσει.

«Στη συνέχεια η ζίργκα πήγε το κορίτσι σ' ένα απομονωμένο μέρος έξω από το χωριό και το νάρκωσε κάνοντάς του ένεση με φάρμακα», είπε ένας άλλος αστυνομικός αξιωματούχος, ο Σαΐντ Ουαζίρ.

«Στη συνέχεια έβαλαν το κορίτσι να καθίσει μέσα στο βαν με το οποίο είχε διαφύγει το ζευγάρι. Της έδεσαν τα χέρια στα καθίσματα και την περιέλουσαν με βενζίνη, όπως και το όχημα» είπε. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά.
«Δεν έχω δει τόσο βάρβαρη πράξη σ' όλη τη ζωή μου» είπε ο αστυνομικός.

Εκατοντάδες γυναίκες σκοτώνονται από συγγενείς τους κάθε χρόνο στο Πακιστάν, μια συντηρητική χώρα 200 εκατομμυρίων κατοίκων, με το πρόσχημα ότι υπερασπίζονται την οικογενειακή τιμή, όμως ο φόνος προσώπων που είχαν διευκολύνει κάποια φυγή είναι πιο σπάνιος.

Το Πακιστάν αναθεώρησε το 2005 τον ποινικό κώδικά του, ώστε άνδρες που σκοτώνουν γυναίκα της οικογένειάς τους στο όνομα της τιμής να μην μπορούν να αποφεύγουν την τιμωρία συγχωρώντας οι ίδιοι τον εαυτό τους, ως «κληρονόμοι» του θύματος.
Όμως ο νόμος δίνει στον δικαστή την ευχέρεια να μην επιβάλει ποινή φυλάκισης, όταν άλλοι συγγενείς του θύματος συγχωρούν τον φονιά -μια επίμαχη διάταξη χάρη στην οποία μένουν ατιμώρητοι πολλοί δράστες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από