Αύριο το βράδυ ο Ολυμπιακός περιμένει την ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό του πρωταθλήματος σαν να είναι ο πρώτος. Πολύ απλά γιατί η Ενωση δεν… εμφανίστηκε χθες στο ΣΕΦ, με τους πρωταθλητές βέβαια να συμβάλουν τα μέγιστα στην εξαφάνισή της. Οσο και αν το εμφατικό 93-58 δεν δίνει τίποτε παραπάνω στους Πειραιώτες από το προβάδισμα (1-0) στη σειρά.

Μπορεί από την πλευρά τους οι παίκτες της ΑΕΚ να μην έκρυβαν την αισιοδοξία τους για μια καλή εμφάνιση και γιατί όχι ακόμα και για νίκη στο ΣΕΦ και αυτό να φαινόταν στις δηλώσεις τους, αλλά αυτοί που εμφανίστηκαν με το μαχαίρι στα δόντια στο παρκέ ήταν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου που μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο κυνηγούσαν κάθε διεκδικούμενη μπαλιά, κάθε ριμπάουντ και κάθε φάση, προκαλώντας δικαιολογημένα την ικανοποίηση του προπονητή τους που πήρε άμεσα τάιμ άουτ όταν είδε τη διαφορά να μειώνεται στους 13 (59-46 στο 27′) και οι παίκτες του σε έξι λεπτά απάντησαν με σερί 20-2 (79-48 στο 33′).

Την ίδια ώρα που οι αντίστοιχοι της ΑΕΚ προκάλεσαν την οργή του δικού τους τεχνικού Γιούρι Ζντοβτς:

«Ντροπή, λες και είμαστε μια ομάδα από 12 παίκτες που μαζεύτηκαν χθες από τον δρόμο και ήρθαν να παίξουν απόψε. Εχουμε λίγες μέρες μπροστά μας για να ξεπλύνουμε την ντροπή και ας μην σκέφτονται από τώρα τον Αρη. Δεν το πίστεψαν αλλά είναι δική μου ευθύνη και θα το διορθώσουμε. Ο Ολυμπιακός μάς έδωσε το καλύτερο μάθημα και έπαιξε το μπάσκετ που θέλω να παίζουμε και εμείς» είπε ο Σλοβένος τεχνικός την ίδια ώρα που ο κόουτς Σφαιρόπουλος προειδοποιούσε ότι «περιμένουμε να δούμε μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ την Παρασκευή».

Ολυμπιακός: Σπανούλης 15 (2), Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2), Παπανικολάου 9 (1), Χάντερ 12, Παπαπέτρου 9, Στρόμπερι 10 (1), Πρίντεζης 7, Ουόρικ 10, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7 (1).

ΑΕΚ: Χέρστον, Μαυροκεφαλίδης 13, Μπράουν 3, Κατσίβελης, Μαυροειδής 15, Σάκοτα 3, Μιλόσεβιτς 6, Γκριν 8 (2), Κάρτερ 2, Καλαμπόκης 7 (1), Ερικ 1.