Το ΟΑΚΑ ως ναός του εγχώριου ποδοσφαίρου έχει φιλοξενήσει αρκετούς τελικούς από το (μακρινό) ’83 και δώθε, όταν δόθηκε προς χρήση. Ορισμένα ματς ήταν θεαματικά, κάποια άλλα όχι, τα περισσότερα πάντως υπήρξαν γεμάτα ένταση και πάθος. Μια από τις εστίες της αντιπαράθεσης αφορούσε το κατά πόσο το Ολυμπιακό Στάδιο υπήρξε έδρα ουδέτερη, με δεδομένο ότι κατά καιρούς εκεί ήταν το «σπίτι» τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ. Ακόμη θυμόμαστε την ΑΕΚ να σηκώνει τους τόνους, όταν έχασε δύο κολλητούς τελικούς (’94, ’95) και υποστήριζε πως ο Παναθηναϊκός, τότε αντίπαλός της, γνώριζε καλύτερα το γήπεδο καθόσον τυπικά ήταν η έδρα του. Μάλιστα πέτυχε το εξής: στην αμέσως επόμενη αναμέτρηση με τους Πράσινους (’97), ορίστηκε ως έδρα το Γεώργιος Καραϊσκάκης και εκεί η ΑΕΚ κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι! Είναι μετά να μην πιστεύει κανείς στο συγκεκριμένο θέμα; Και φτάνουμε στο σήμερα γιατί με την πάροδο του χρόνου αυτά ξεχάστηκαν και το Ολυμπιακό Στάδιο καθιερώθηκε ξανά ως το ιδεώδες γήπεδο για τέτοιου είδους παιχνίδια. Τώρα αποτελεί την έδρα της ΑΕΚ και εκεί θα διεξαχθεί ο τελικός του Σαββάτου. Αλλά επειδή όλα έχουν τη σημασία τους, μένει να φανεί ποιος θα πάρει τα «καλά» αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε ως τυπικά γηπεδούχος και άρα η ΑΕΚ υποχρεούται, σύμφωνα με τους κανονισμούς, σε έξωση. Για να έχετε πλήρη άποψη και εικόνα του εσωτερικού χώρου, σας ενημερώνουμε ότι στο ΟΑΚΑ τα εν λόγω αποδυτήρια είναι κοντά σε αυτά των διαιτητών.

Κοντρέρας

Εχοντας αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ έπειτα από τη μετακίνησή του στον Πειραιά, ο άλλοτε διεθνής χιλιανός μπακ βρέθηκε χθες στην Τούμπα για να παρακολουθήσει το φιλικό ματς της πρώην ομάδας του με την Πιρίν. Ο σκοπός του, φυσικά, δεν ήταν να έχει απλά ρόλο φιλάθλου. Ηδη, ο Κοντρέρας ακολουθεί καριέρα ατζέντη και προτείνει ποδοσφαιριστές. Στον ΠΑΟΚ ρέει το χρήμα, το σκορπά με άνεση όπως έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια, αλλά πρέπει να έχει και ουσία. Ο Πάμπλο προσβλέπει σε συνεργασία.

Ηρακλής

Είναι η μόνη ομάδα που θα αγωνιστεί στο προσεχές πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας χωρίς να έχει εξασφαλίσει το περιβόητο χαρτί της άδειας. Κάτι που σημαίνει ότι στις κινήσεις της ΠΑΕ θα υπάρχουν περιορισμοί, όπως η πραγματοποίηση μόνο τριών μεταγραφών για ποδοσφαιριστές άνω των 22 ετών. Δύσκολη η κατάσταση στο Καυτανζόγλειο, αλλά ο Ηρακλής ελπίζει στην προσφυγή που (λέει ότι) θα κάνει στο διαιτητικό δικαστήριο.

Κουρνέτας

Αντίο στα παρκέ καθώς έφτασε τα 40 του χρόνια. Μάγος στα δάχτυλα ο πασαδόρος, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Ταυτίστηκε με τον Ολυμπιακό καθώς εκεί πήρε τίτλους και γνώρισε δόξα, αλλά τα τελευταία δύο πρωταθλήματα τα πανηγύρισε με τον ΠΑΟΚ, έχοντας το υψηλό κίνητρο να αποδείξει πως δεν ξόφλησε. Και το κατάφερε.