Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε ότι 84 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός φουσκωτού σκάφους στα ανοικτά της Λιβύης, επικαλούμενος τις μαρτυρίες των 26 ανθρώπων που διασώθηκαν. 

«Είκοσι έξι διασωθέντες μετανάστες στη Μεσόγειο έπειτα από ένα ναυάγιο: σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσε ο ΔΟΜ, 84 άνθρωποι αγνοούνται», έγραψε ο Φλάβιο ντι Τζάκομο, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ιταλία, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ντι Τζάκομο διευκρίνισε πως σύμφωνα με όσα αφηγήθηκαν τα 26 πρόσωπα που σώθηκαν, 110 άνθρωποι, όλοι τους μετανάστες από κράτη της δυτικής Αφρικής, είχαν επιβιβαστεί στη Λιβύη στο φουσκωτό, γεγονός που σημαίνει ότι 84 αγνοούνται. Το πλεούμενο «ήταν σε άσχημη κατάσταση, έμπαζε νερό, και πολλοί άνθρωποι έπεσαν στο νερό και πνίγηκαν», ανέφερε ο Ντι Τζάκομο. «Δέκα έπεσαν (στη θάλασσα) πολύ γρήγορα και πολλοί ακολούθησαν μερικά λεπτά αργότερα», διευκρίνισε.

Ένα ιταλικό φορτηγό πλοίο επενέβη την περασμένη Παρασκευή και έσωσε τους 26 ανθρώπους που επέβαιναν στο φουσκωτό, το οποίο είχε σχεδόν ξεφουσκώσει και βυθιζόταν, περίπου τέσσερα μίλια (7,4 χλμ.) στα ανοικτά της πόλης Σαμπράτα, ανάμεσα στην Τρίπολη και στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας, ανέφερε το Σάββατο το λιμενικό σώμα της Ιταλίας, το οποίο είχε εκδώσει σήμα συναγερμού.

Στην περιοχή επικρατούσε θαλασσοταραχή, με κύματα που ξεπερνούσαν τα δύο μέτρα, γεγονός που κατέστησε δύσκολη την έρευνα για τους αγνοούμενους, και το φορτηγό χάραξε ρότα προς τον βορρά, πέραν των χωρικών υδάτων της Λιβύης, όπου οι διασωθέντες μετεπιβιβάστηκαν σε δύο σκάφη του ιταλικού λιμενικού σώματος. Τα δύο σκάφη τους μετέφεραν κατόπιν στο νησί Λαμπεντούζα, ανάμεσα στη Λιβύη και τη Σικελία, όπου ο ΔΟΜ μπόρεσε να συγκεντρώσει τις πρώτες μαρτυρίες τους αμέσως μετά την άφιξή τους το Σάββατο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από