Η ανεργία στη Γερμανία μπορεί να αρχίσει να αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι η οικονομία πάει καλά. Η εισροή πολλών μεταναστών στο εργατικό δυναμικό της χώρας ενδεχομένως να αλλάξει τα στατιστικά στοιχεία. Μεγάλος αριθμός από μετανάστες δεν έχουν σήμερα τις δεξιότητες που απαιτούνται για να απασχοληθούν στην εγχώρια αγορά εργασίας. «Οι περισσότεροι από αυτούς χρειάζονται νέα εκπαίδευση» λέει ο Γιόαχιμ Μπόθε της εταιρείας Mamba 3, η οποία δραστηριοποιείται στην υπενοικίαση εργαζομένων που προέρχονται κυρίως από τις τάξεις των μεταναστών. Ενα από τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι αυτό της γλώσσας.

Η ανεργία στη Γερμανία διαμορφώνεται στο ιστορικό χαμηλό του 6,2% λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης που έχει παρουσιάσει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Η απασχόληση στη χώρα καταγράφει συνεχή αύξηση για πέντε συνεχείς μήνες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αφορούν τον Μάρτιο.

«Για πρώτη φορά φέτος περιμένουμε αύξηση της ανεργίας λόγω της μεγάλης εισροής μεταναστών που καταγράφηκε» το τελευταίο διάστημα, ανέφερε ο Γιοχάνες Γκαρέις, ο οποίος είναι οικονομολόγος στην εταιρεία Natixis. Η πληθώρα νέων υποψήφιων εργαζομένων αναμένεται να δημιουργήσει και πτωτικές τάσεις στους μισθούς.

© Bloomberg News