Σήμερα η χώρα έχει ανάγκη από ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, με φρέσκα πρόσωπα και όχι χρεωμένα με τα λάθη του παρελθόντος, δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ερωτηθείς γα τα επόμενα σχέδιά του μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την Κ.Ο. του Ποταμιού.

Αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την ενέργεια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε:

«Είχα εκφράσει διαφωνίες, όλο το προηγούμενο διάστημα έμεινα σταθερός στις απόψεις μου, είχα μιλήσει και για διγλωσσία, τη μία μέρα ήμασταν με την πλευρά της κυβέρνηση την άλλη ήμασταν αντιπολίτευση. Νομίζω ότι και τώρα βλέποντας κάποιες λογικές και ενέργειες που και με τη ΝΔ πηγαίναμε και με το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη διγλωσσία εγώ πιστεύω ότι θα την πληρώσουμε και δεν μπορούσα να συνεχίσω να παρακολουθώ αυτή τη λογική και στρατηγική».

Σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του το Ποτάμι, μίλησε για «προσωπική πικρία» και για το σημείο όπου αναφέρεται ότι πρότεινε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «όποιος με έχει ακούσει στη Βουλή, μπορεί να καταλάβει αν μπορώ να προτείνω συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ένταξής του σε άλλο κόμμα, είπε ότι το πρώτο του μέλημα δεν είναι η καριέρα του και η προσωπική του αποκατάσταση αλλά πλέον ως ανεξάρτητος βουλευτής, να δει τις υποχρεώσεις του και να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις. «Προσπαθώ να δω τι είναι το καλύτερο για τη χώρα, θα σκεφτώ, αλλά αφού πρώτα περάσουν οι κρίσιμες στιγμές» ανέφερε.

«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, να δει το αύριό της» σημείωσε και επισήμανε ότι ήρθαν δύο ρυθμίσεις – φωτιά για ασφαλιστικό και φορολογικό, προσθέτοντας ότι «αντί να σουβλίζουμε αρνί, σουβλίζουμε τον Έλληνα ασφαλισμένο».