Σε αναστολή του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα προχωράει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι :

-δεν θα εκδίδονται άδειες δόμησης με συνέπεια την αναστολή των οικοδομικών αδειών.

-θα ανασταλεί η δήλωση των αυθαιρέτων.

-θα ανασταλούν οι νέες μεταβιβάσεις ακινήτων αφού δεν θα εκδίδεται βεβαίωση μηχανικού.

-θα ανασταλούν όλες οι μεταβιβάσεις ή μισθώσεις ακινήτων που απαιτούν έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΠΕΑ).

-θα ανασταλούν όλες οι αδειοδοτήσεις που απαιτούν υπογραφή μηχανικού.

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει. Καταστρέφει τους μηχανικούς, τους επιστήμονες και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες», επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Αποδείξαμε τους τελευταίους μήνες ότι το Ταμείο των Μηχανικών είναι νοικοκυρεμένο και βιώσιμο. Αποδείξαμε ότι η βιωσιμότητα του ταμείου μας μειώνεται με τις κυβερνητικές προτάσεις. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο σκληρά τον αγώνα».

Σημειώνεται ότι οι μηχανικοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τον περασμένο Ιανουάριο ενάντια στο σχεδιαζόμενο ασφαλιστικό.

Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί η απεργία- αποχή όλων των διπλωματούχων μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών του κράτους με τεχνικό αντικείμενο, όπως είναι για παράδειγμα οι Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων και Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.