Μόνος του! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με χατ τρικ οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στην ανατροπή του εις βάρος της 2-0 από την Βόλφσμπουργκ και στην πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Η Ρεάλ επικράτησε με 3-0 των Γερμανών στη Μαδρίτη και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για την 4άδα. Εκεί θα βρίσκεται και η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μετά το 2-2 στη Γαλλία, επικράτησε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν και την άφησε εκτός ημιτελικών.

Ρεάλ Μαδρίτης – Βόλφσμπουργκ 3-0

Ο βασιλιάς της Μαδρίτης, οδήγησε τη βασίλισσα στους «4» του Champions League. Με χατ-τρικ του σύγχρονου «Θεού» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τού Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρεάλ νίκησε 3-0 τη Βόλφσμπουργκ, ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 και συνεχίζει την πορεία της στους ημιτελικούς.

Το πολύ σημαντικό προβάδισμα που είχε αποκτήσει η Βόλφσμπουργκ, εξανεμίστηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο και μάλιστα με τρόπο εμφατικό. Μέσα σε 87 δευτερόλεπτα ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε δύο γκολ, στο 15΄ με προβολή από παράλληλη μπαλιά του Καρβαχάλ και στο 17΄ με κεφαλιά από κόρνερ του Κρόος.

Η Ρεάλ είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και μπορούσε να το διαχειριστεί με πολύ μικρότερο άγχος. Στο 66΄ στάθηκε άτυχη καθώς η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια κύλησε πάνω στη γραμμή για να καταλήξει στα χέρια του Μπενάλιο.

Ενδεκα λεπτά αργότερα (77΄) ο Ρονάλντο με απευθείας φάουλ πέρασε τη μπάλα μέσα από το τείχος της Βόλφσμπουργκ και έγραψε το 3-0. Χατ-τρικ για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ που έφτασε τα 93 γκολ στο Champions League και 16 φέτος, ένα λιγότερο από το ρεκόρ των περισσότερων σε μια σεζόν που κατέχει ο ίδιος από το 2014.

Διαιτητής: Βικτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Αρνολντ, Λουϊς Γκουστάβο, Ντάντε, Βιερίνια

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκιλαβογκί (80΄ Ντοστ), Λουίς Γκουστάβο, Άρνολντ, Μπρούνο Ενρίκε (73΄ λ.τρ. Καλιγκιούρι), Ντράξλερ (32΄ λ.τρ. Κρούζε), Σούρλε.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς (90+2΄ Βαράν), Κρόος, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (84΄ Χεσέ)

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Champions League. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι μετά το 2-2 στο Παρίσι, επικράτησε 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στην αποψινή ρεβάνς των προημιτελικών στο «Ετιχαντ» και πήρε πανηγυρική πρόκριση για την τετράδα της διοργάνωσης.

Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Κέβιν ντε Μπρόινε στο 76΄ από μπαλιά του Φερνάντο. Νωρίτερα στο πρώτο μέρος οι «πολίτες» έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν πιο απλά τα πράγματα.

Στο 29΄ ο Αγουέρο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Τραπ και ο Καρμπάγιο υπέδειξε αμέσως την «ασπρη βούλα». Ο Αργεντινός, όμως, ήταν άστοχος, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του η φάση αυτή δεν αποδείχθηκε καθοριστική στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο

Κίτρινες: Φερναντίνιο – Τραπ, Παστόρε, Φαν ντερ Βιλ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Χεσούς Νάβας (87΄ Ντελφ), Ντε Μπροινε (84΄ Γιάγια Τουρέ), Σίλβα, Αγουέρο (90΄+3 Ιεανάτσο).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Φαν ντερ Βιλ, Οριέ (61΄ Παστόρε), Τιάγκο Σίλβα, Μάξγουελ, Μαρκίνιος, Ραμπιό, Τιάγκο Μότα (44΄ Λούκας Μόουρα), Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι