Με σκόρερ (35) τον Kώστα Μήτρογλου (έφτασε τα 18 στο πρωτάθλημα) και βασικό τον Αντρέα Σάμαρη(αντικαταστάθηκε από τον Ταλίσκα στο 71), η Μπενφίκα κατάφερε να πανηγυρίσει μία δύσκολη νίκη (2-1) με ανατροπή στην Κοίμπρα, απέναντι στην Ακαντέμικα, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Παίρνοντας επίσης δύναμη για την προημιτελική ρεβάνς της Τετάρτης στο Champions League, με την Μπάγερν.

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο δρόμο για το 35ο τίτλο. Με καρδιά,δύναμη δεν θα σταματήσουμε ποτέ να πολεμάμε μέχρι το τέλος,» έγραψε Μήτρογλου στο Twitter, μετά τον αγώνα. Η Μπενφίκα εξακολουθεί δύο βαθμούς μπροστά από την Σπόρτινγκ, που λίγο αργότερα νίκησε (3-1) Μαρίτιμο.

«Ήταν μια νίκη που αξιζαμε παρά τις δύσκολες. Η Ακαντέμικα είχε κλειστεί πίσω και δεν είναι εύκολο να παίξεις στα τελευταία 30 μέτρα, με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα. Προσπαθήσαμε να σκοράρουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, σημειώσαμε δύο γκολ και άξιζαμε τη νίκη. Περάσαμε ένα τελικό, μας μένουν άλλοι πέντε,» είπε ο Ρουί Βιτόρια μετά το παιχνίδι. «Τρέξαμε πολύ και θα χρειαστεί να ξεκουραστούμε για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Μπάγερν. Ο καθένας θα είναι έτοιμος, γιατί αυτοί οι παίκτες πώς να εργαστούν, αλλά και πως να ξεκουραστούν. Τώρα ας σκεφτούμε μόνο αυτό το παιχνίδι».