Με δύο γκολ στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα 2-0 τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν ήταν «χαλαρή», έπαιξε με σοβαρότητα σε όλο το παιχνίδι, ακόμη και μετά το 2-0 κι έφτασε άνετα στην 26η εφετινή της νίκη και 12η μακριά από το Καραϊσκάκη. Εάν εξαιρέσει κανείς το 10λεπτο 30΄-40΄, που οι γηπεδούχοι πήραν κάποιες πρωτοβουλίες κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα, αλλά δεν ήταν καθόλου απειλητικοί για την εστία του Ρομπέρτο, οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα πέτυχαν δύο γκολ, ενώ έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να φτάσουν σε πιο ευρεία νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν στο 12΄ με το απευθείας φάουλ του Ντουρμάζ, γκολ για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, Περνίς. Η ομάδα του Σίλβα είχε άλλες δύο καλές στιγμές στο συνέχεια με ισάριθμα σουτ του Φουστέρ, που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Σλοβάκο γκολκίπερ. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 44΄. Ο Φορτούνης πρόλαβε να βγάλει τη σέντρα σε μία φαινομενικά… χαμένη μπαλιά και στην «καρδιά» της άμυνας του «γηραιού» ο Ιντέγε σα σε προπόνηση «έγραψε» το 2-0 με κεφαλιά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την πρώτη καλή φάση του Ηρακλή στο ματς. Το σουτ του Μοντέιρο, όμως, από πολύ καλή θέση στην περιοχή ήταν απελπιστικά άστοχο. Στο 57΄ ο Φορτούνης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, ενώ στο 74΄ και πάλι ο Μοντέιρο αστόχησε εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι στην κορυφαία φάση για τους «κυανόλευκους» σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Διαιτητής: Αλ.Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Ρομπέρτο

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Στάμου (78΄ Καραγκούνης), Ιντζόγλου, Μοντέιρο, Βέλλιος, Ρομάνο (80΄ Λεοζίνιο), Πασάς (62΄ Περόνε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ (70΄ Ερνάνι), Ντουρμάζ (77΄ Πάρντο), Ιντέγε, Φορτούνης, Ζντίελαρ (58΄ Κασάμι).