«Ο Πειραιάς θα αρχίσει να αδειάζει εντατικά από το τέλος της εβδομάδας» τόνισε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε στον Observer περί ξεσπάσματος βίας από τους πρόσφυγες, ο κ. Κυρίτσης διευκρίνισε στον Σκαϊ ότι «οι αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας θα αποτρέψουν τα φαινόμενα βίας».

«Δεν θα χρησιμοποιήσουμε βία, ο κόσμος πείθεται και μεταφέρεται. Η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με τη μέρα» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι ο χώρος που θα διατεθεί για τους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά είναι συνολικής χωρητικότητας 3.000 ατόμων, φτιάχνεται τμηματικά και θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος της εβδομάδας.

«Στην Ειδομένη ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έχουν κλείσει τα σύνορα, αιτήσεις ασύλου δεν θα γίνουν από άτυπες εγκαταστάσεις, αλλά από οργανωμένους χώρους φιλοξενίας» ξεκαθάρισε.

Όπως διευκρίνισε, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αρκετά καλή εικόνα των ΜΚΟ, ωστόσο υπάρχουν και μικρές ομαδούλες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται.

Ο επικεφαλής του συντονιστικού αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας δήλωσε στο Mega ότι ήδη υπάρχουν 2.600 κενές θέσεις φιλοξενίας, ενώ έως την Κυριακή θα έχουν κατασκευαστεί τμηματικά άλλες 10.000.