Δεν θα υπάρξει ποινική δίωξη των δύο αστυνομικών στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο θανάσιμου τραυματισμού 24χρονου μαύρου, σύμφωνα με την εισαγγελία της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Μάικ Φρίμαν, εισαγγελέας της περιοχής υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές ο Τζαμάρ Κλαρκ δε φορούσε χειροπέδες και προσπάθησε να προσεγγίσει στο όπλο ενός αστυνομικού.

Ο Κλαρκ ήρθε στα χέρια με τους αστυνονομικούς Μαρκ Ρίνγκεμπεργκ και Ντάστιν Σουάρζι που είναι λευκοί, ενώ δε φορούσε χειροπέδες και σε μία στιγμή είχε το χέρι του, στο όπλο ενός αστυνομικού, υποστήριξε ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι αν δεν έκαναν χρήση «θανάσιμης βίας» ο Κλαρκ θα έπαιρνε το όπλο.

«Ο καθένας από τους αστυνομικούς εξέφρασε το φόβο του, ότι θα είχε πυροβοληθεί. Στη συνέχεια, το εισαγγελικό γραφείο αποφάνθηκε ότι δε συντρέχουν οι λόγοι για να τους απαγγελθούν κατηγορίες», είπε σχετικά ο Φρίμαν.

Το εν λόγω περιστατικό καταγράφεται σε μία περίοδο κατά την οποία διεξάγονται συζητήσεις σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ σχετικά με τη χρήση «υπερβολικής βίας» από τους αστυνομικούς κυρίως κατά των μαύρων.

Σημειώνεται δε ότι η Μινεάπολη συμπεριλαμβάνεται στις αμερικανικές πόλεις όπου έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις, μετά τη χρήση όπλων από την αστυνομία.