Τέλος στην παρουσία των ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας. Με σχετική εγκύκλιο δίνεται εντολή να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στις υπηρεσίες καθαριότητας των νοσοκομείων. Ανάλογη οδηγία θα δοθεί και για τις υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η εγκύκλιος αποτελεί συνέχεια του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016, που αφορά στο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Με την εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στα νοσοκομεία και όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, εκφράζεται η πολιτική βούληση και δίνεται η κατεύθυνση να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στις υπηρεσίες καθαριότητας των κτιρίων των παραπάνω φορέων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Ανάλογη οδηγία θα δοθεί και για τις υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης.

«Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα 'απεξάρτησης' των δημόσιων νοσοκομείων από την αποκλειστική εκχώρηση υποστηρικτικών λειτουργιών τους σε ιδιωτικά συνεργεία» καταλήγει η ανακοίνωση.