Η Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ύστερα από ένα παιχνίδι-θρίλερ με την Αϊντχόβεν, το οποίο κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο αγώνας στην κανονική διάρκεια και την παράταση τέλειωσε 0-0. Οπως δηλαδή και το πρώτο παιχνίδι στο Αϊντχόβεν.

Για να κριθεί η πρόκριση χρειάστηκαν 16 πέναλτι. Ο Νάρσινγκ ήταν αυτός που αστόχησε για την Αϊντχόβεν, στο όγδοο πέναλτι της ομάδας του. Ο Χουανφράν αντίθετα ήταν εύστοχος και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Στο Βιθέντε Καλντερόν και οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γκολ από την αρχή. Η Ατλέτικο είχε περισσότερες τελικές (8-2) στα πρώτα 45’, αλλά ο τερματοφύλακας της ολλανδικής ομάδας, Ζουτ, ήταν αποτελεσματικός όταν χρειάστηκε. Παράλληλα, η καλά οργανωμένη άμυνα της ισπανικής ομάδας δεν επέτρεπε στους παίκτες της Αϊντχόβεν, να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Ομπλακ.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ, αλλά η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Αϊντχόβεν, όταν στο σουτ του Λοκάντια, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι (58’). Σπουδαία φάση και για την Ατλέτικο όταν ο Τόρες σούταρε, αλλά η μπάλα μετά την απόκρουση του Ζουτ προσέκρουσε στο δοκάρι (86’).

Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων τίποτε δεν άλλαξε και στην παράταση με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι (με πρώτη την Αϊντχόβεν):

Φαν Χίνγκελ 1-0

Γκριεζμάν 1-1

Γκουαρδάδο 2-1

Γκάμπι 2-2

Πρόπερ 3-2

Κόκε 3-3

Μπρουμα 4-3

Σαούλ 4-4

Μορένο 5-4

Τόρες 5-5

Λεστιέν 6-5

Χιμένες 6-6

Αρίας 7-6

Φελίπε Λουίς 7-7

Νάρσινγκ δοκάρι

Χουανφράν 7-8

Μάντσεστερ Σίτι – Ντιναμό Κιέβου 0-0

Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αγγλική ομάδα έφερε 0-0 στο Μάντσεστερ με την Ντιναμό Κιέβου, ενώ στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει 3-1.

Στο Ετιχαντ λοιπόν, το ματς «στράβωσε» στο α’ μέρος για την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ο Μανουέλ Πελεγκρίνι υποχρεώθηκε στα πρώτα 25 λεπτά να κάνει δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών. Πρώτα αποχώρησε ο Κομπανί (7’, στη θέση του ο Μανγκαλά) και στη συνέχεια ο Οταμέντι (24’, στη θέση του ο Ντεμικέλις). Στο διάστημα αυτό, το ματς είχε ισορροπία, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.

Στο β’ μέρος, οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γκολ, αλλά και πάλι οι καλές φάσεις ήταν λίγες. Στην καλύτερη στιγμή της Σίτι η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι σε σουτ του Νάβας (61’). Δύο λεπτά ήταν η σειρά της Ντιναμό να έχει καλή ευκαιρία, αλλά ο Χαρτ εξουδετέρωσε το σουτ του Γιαρμολένκο.