Δεκατρία λεπτά ήταν αρκετά για την ΑΕΚ, προκειμένου να πετύχει το 3-0 και να περάσει ένα ήσυχο βροχερό βράδυ στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Πανθρακικό, για την 26η αγωνιστική της Super League.

Ο Μπουονανότε άνοιξε το σκορ στο 4΄ για να αναλάβει δράση στη συνέχεια ο Αραβίδης (11΄, 17΄) και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Με τον Μπακάκη τραυματία, τον Γιόχανσον στον πάγκο και τους Βάργκας, Μπαρμπόσα, Ντίντακ, Τζεμπούρ τιμωρημένους, ήταν αναμενόμενο η ΑΕΚ να παραταχθεί με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει στις πρώτες 25 αγωνιστικές.

Με σύστημα 4-4-2, «ρόμβο» στ κέντρο και τον Ντιέγκο Μπουονανότε στη θέση που του ταιριάζει περισσότερο (πίσω από τους επιθετικούς) η Ενωση βρήκε τη φρεσκάδα που αναζητούσε και για 20-25 λεπτά έβγαλε εντυπωσιακά στοιχεία στο γήπεδο.

Στο 4΄ ο Μπουοναότε με εξαιρετική ατομική ενέργεια, «άδειασε» Μελίσση και Ποτουρίδη, εκτέλεσε τον Γιούδα και άνοιξε το σκορ. Στο 11΄ από σέντρα του Σοϊλέδη, ο Χρήστος Αραβίδης πετάχτηκε ανάμεσα στους δύο σέντερ μπακ και έγραψε το 2-0, ενώ έξι λεπτά αργότερα (17΄), ξανά ο «Αραβας» πέτυχε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ φτάνοντας τα 9 (όσα και ο Βάργκας) στο πρωτάθλημα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δύο τινά μπορούσαν να συμβούν: είτε οι ποδοσφαιριστές θα πήγαιναν για… ξεκούραση, είτε θα κυνηγούσαν σκορ και θέαμα. Δυστυχώς επέλεξαν το πρώτο… Λίγο ο -δεδομένος πλέον- υποβιβασμός του Πανθρακικού, λίγο οι δύο αναγκαστικές αλλαγές της ΑΕΚ, έβγαλαν εκτός ρυθμού τις ομάδες, που απλώς περίμεναν να τελειώσει το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι, μόνο ομάδα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή δεν έμοιαζα. Οι γηπεδούχοι, επαναπαυμένοι στη νίκη δεν «έψαξαν» περισσότερα γκολ. Το κρυο, η συνεχής βροχή κι οι 2-3 χιλιάδες… ηρωικοί που βρέθηκαν στο γήπεδο το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, συνέθεσαν το… ρομαντικό μωσαϊκό του σημερινού αγώνα, που ολοκληρώθηκε με μια πανεύκολη νίκη της ΑΕΚ.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Κορδέρο – Λαδάκης, Μπουγαϊδης

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος (34΄ λ.τρ. Λαμπρόπουλος), Αρθο, Σοϊλέδης (25΄λ.τρ. Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Κορδέρο (86΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Αραβίδης, Πέκχαρτ, Μπουονανότε

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Γιούδας (86΄λ.τρ. Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαϊδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (72΄ Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης (79΄ Πεταυράκης)