Ακόμα μια δραματική νύχτα έζησαν οι χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στα σύνορα με τα Σκόπια ζώντας με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής στην κεντρική Ευρώπη.

Η βροχή δεν σταμάτησε να πέφτει καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, πλημμυρίζοντας σκηνές και παρασύροντας ή καταστρέφοντας τα λιγοστά πράγματα που έχουν απομείνει πια στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους.

Πρόσφυγες αλλά και μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πάλευαν όλη τη νύχτα για να προστατεύσουν κυρίως τα παιδιά από τη βροχή, τα λασπόνερα και το κρύο μεταφέροντας ορισμένες από τις σκηνές σε πιο προστατευμένα σημεία.

Την ίδια στιγμή οι άθλιες συνθήκες, που επικρατούν – παρά τις προσπάθειες κράτους και ΜΚΟ – έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με λοιμώξεις, ενώ εθελοντές γιατροί αλλά και κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ δίνουν «μάχη» για να μην εμφανιστούν επιδημίες.

Τα σύνορα παραμένουν κλειστά εδώ και δύο ημέρες και όπως όλα δείχνουν οι Σκοπιανοί αν και ανεπισήμως δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά τη δίοδο προς τον βαλκανικό δρόμο.

Στον Πειραιά έφτασαν τα ξημερώματα άλλοι 355 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένονται και άλλοι 300.