Ελεγχόμενη παραμένει επιδημιολογικά η κατάσταση στην Ειδομένη τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος επισημαίνοντας όμως ότι εφόσον δεν στεγαστούν τις επόμενες μέρες οι πρόσφυγες μακριά από τον υπαίθριο καταυλισμό τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του Mega ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη από πλευράς καιρικών συνθηκών αλλά και από πλευράς διαβίωσης των συνανθρώπων μας, ωστόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ επιχειρεί με δυο μονάδες στην Ειδομένη και με κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών.

Πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν πολλά παιδιά και ενήλικες και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με το ανώτερο αναπνευστικό τους, ωστόσο η κατάσταση είναι «ελεγχόμενη».

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι το κλιμάκιο των γιατρών θα μείνει στην περιοχή και θα ενισχυθεί. «Καλύπτουμε με επιστημονική αρτιότητα και πληρότητα τις μονάδες μας, επιχειρούμε επιδημιολογικά στην περιοχή», είπε.

Στάθηκε ωστόσο στη σημασία της μεταφοράς των προσφύγων σε στεγασμένες μονάδες καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα σε αντίθετη περίπτωση, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επιδημική όξυνση και πως το ΚΕΕΛΠΝΟ καλύπτει υγειονομικά όλα τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Βρέχει στην Ειδομένη – Ανυπόφορη η κατάσταση

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η κατάσταση στην Ειδομένη είναι πολύ δύσκολη καθώς από το πρωί βρέχει και οι πρόσφυγες αδυνατούν να μείνουν στις σχεδόν κατεστραμμένες σκηνές τους και αναζητούν υπόστεγο στον σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής.

Τα σύνορα δε παραμένουν ερμητικά κλειστά από προχθές. Παρόλα αυτά εξακολουθούν μεμονωμένα άτομα να καταφθάνουν στην Ειδομένη, με την Κλέλια Κλουντζού να καταγράφει περίπου 40-50 αφίξεις ενηλίκων το πρωί.

Ωστόσο, χθες φαίνεται πως αναχώρησαν από την περιοχή 2-3 λεωφορεία προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή κέντρα φιλοξενίας.