Mόνο σε 22 πρόσφυγες, 15 από τη Συρία και 7 από το Ιράκ επέτρεψαν χθες οι αρχές των Σκοπίων τη διεύλευση από την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής. Αυτό ανέφερε η Αστυνομία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΠΕ στα Σκόπια, οι αρχές της ΠΓΔΜ κρατούν κλειστό το σημείο διέλευσης προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ από προχθές. Ο λόγος – όπως αναφέρουν ανεπισήμως -είναι πως η Σερβία δεν δέχεται πρόσφυγες από την ΠΓΔΜ. Οι σερβικές αρχές από την πλευρά τους αναφέρουν πως θα επιτρέψουν ξανά τη διέλευση μόλις η Κροατία άρει τους περιορισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κροατία επιθυμεί να επιστρέψει στη Σερβία περίπου 300 Αφγανούς, τους οποίους όμως αρνείται να δεχτεί η Σερβία.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε χθες ότι η Κροατία ενημέρωσε τη Σερβία πως από σήμερα θα δέχεται περιορισμένο αριθμό προσφύγων, ο οποίος δεν θα ξεπερνάει τους 500 ημερησίως. Η απόφαση αυτή – είπε ο κ. Στεφάνοβιτς – αναγκάζει τη Σερβία να ακολουθήσει την ίδια τακτική επιτρέποντας την διέλευση από την ΠΓΔΜ μόνο σε 500 πρόσφυγες καθημερινά.