Την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ουραγός Καλλονή με 2-1 επί του Πλατανιά στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής της Super League. Ο Μάρκοβιτς στο 20΄ και ο Ελακόπουλος στο 56΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τους Κρήτες μείωσε στο 71΄ ο Ανγκούλο.

Το αήττητο που είχε ο Πλατανιάς εκτός έδρας στα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσε σταμάτησε στη Μυτιλήνη από την Καλλονή, που παρ’ όλα αυτά μόνο με θαύμα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η Καλλονή ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και στο 20΄ άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Μάρκοβιτς μετά την κάθετη πάσα του Φαβάλι. Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Τσαμπούρη μέσα από την περιοχή (ασίστ του Μάρκοβιτς) απόκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Σωτηρίου.

Μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει έχασε στο 30΄ ο Πλατανιάς, με τον Τόρες εντελώς αμαρκάριστο στην καρδιά της περιοχής να πιάνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Αποστολόπουλου και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Στην αντεπίθεση η Καλλονή απείλησε με τον Μάρκοβιτς, το σουτ του οποίου από πλάγια στην περιοχή έδιωξε με γροθιές ο Σωτηρίου. Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμη μεγάλη φάση για τους νησιώτες (41΄), αλλά και πάλι ο Σωτηρίου ήταν σε σωστή θέση κι έδιωξε ενστικτωδώς την καρφωτή κεφαλιά του Αναστασιάδη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Δαύκου έπεσε σωτήρια στα πόδια του Μιλούνοβιτς, που καθυστέρησε να σουτάρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε υπέρ της Καλλονής με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Στο 56΄ ο Ελακόπουλος, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Το ματς έγινε θρίλερ στο τελευταίο 20λεπτο, μετά τη μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους με την κεφαλιά του Ανγκούλο στο 71΄(2-1). «Μοιραίος» παίκτης για την Καλλονή ήταν ο Μάρκοβιτς, που μετά το γκολ των φιλοξενούμενων είχε δύο φορές την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς (71΄ και 74΄), αλλά δεν τα κατάφερε.

Η κατάσταση ξέφυγε εντός κι εκτός του αγωνιστικού χώρου μετά το μαρκάρισμα του Δαύκου στον Ντίνα στρην περιοχή, με τους Χανιώτες να ζητούν πέναλτι και τον Ευαγγέλου να δείχνει «παίζετε». Ο πάγκος των φιλοξενούμενων αντέδρασε έντονα με αποτέλεσμα να αποβληθεί αρχικά ο Γιώργος Παράσχος και στη συνέχεια ένας εκ των συνεργατών του.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

Κίτρινες: Αναστασιάδης, Φαβάλι, Μίκιτς – Ντίνας, Γκνιάτιτς

ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν.Καραγεωργίου): Δαύκου, Σπυρόπουλος, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς (53΄ Ελακόπουλος), Τσαμπούρης, Γεωργίου (88΄ Γιορέντε), Μανούσος, Φαβάλι, Μάρκοβιτς (77΄ Νομπέγκα)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Ιτούα (75΄ Στανισάβλιεβιτς), Δημήτρης, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Γουνδουλάκης (25΄ Μιλούνοβιτς), Μουνάφο, Ντίνας, Ράμος (39΄ Τσουράκης), Ανγκούλο