Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται σε τρεις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά. Η διοίκηση του Οργανισμού, λόγω του μεγάλου συνωστισμού, παραχώρησε και τον επιβατικό σταθμό που βρίσκεται στην πύλη Ε3.

Στους δύο σταθμούς φιλοξενούνται ήδη από 500 άτομα, ενώ στην πύλη Ε8, που βρίσκεται στην πλατεία Καρασκάκη, βρίσκονται περίπου 100 άτομα. Στον επιπλέον σταθμό που παραχωρήθηκε, στην πύλη Ε3 έχουν καταλύσει, περίπου 50 άτομα.

Το πρωί ομάδα μεταναστών και προσφύγων πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πύλη Ε3. Φωνάζοντας συνθήματα, αρκετές γυναίκες και άνδρες, κρατώντας στα χέρια μικρά παιδιά, ζήτησαν να μεταβούν στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, προκειμένου να επιβιβαστούν στο τρένο για το σταθμό Λαρίσης με προορισμό την Ειδομένη και τα Σκόπια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έχει συγκαλέσει για το Σάββατο στις 10 το πρωί σύσκεψη με τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, ώστε να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται από τις μεταναστευτικές ροές.