Από τις πρώτες ηµέρες γέννησής του το Nolan (Βουλής 31, τηλ. 210-3243.545) υπήρξε αµφιλεγόµενο. Ακουγα πολύ καλά ή πολύ άσχηµα σχόλια. Μια προσωπική δοκιµή θα έλυνε το µυστήριο. Τελικά τα περισσότερα πιάτα ήταν ιδιαίτερα, αλλά πολύ καλά. Υπήρχαν και µέτρια. Κουζίνα σε υγιεινό µοτίβο, απροσδιόριστη αλλά µε δικό της χαρακτήρα, την οποία έχει αναλάβει ο ελληνοϊάπωνας σεφΣωτήρης Κοντιζάς. Μου άρεσε που έφυγα µε ιδιαίτερες γεύσεις κολληµένες στον ουρανίσκο µου. Δεν µου άρεσε που έδωσα 32 ευρώ και έφυγα χωρίς να αισθάνοµαι ότι χόρτασα. «Κίτρινη κάρτα» σκέφτηκα και θα επανέλθω όταν µεγαλώσουν οι µερίδες και µειωθούν οι τιµές.
Ακολούθησε το ψωµάκι πατάτας ύστερα από δέκα λεπτά. Αλλο τόσο χρόνο χρειάστηκε για να έρθει το δεύτερο κυρίως πιάτο µε το αρνί. Με λίγα λόγια, ο ένας πρέπει να περιµένει τον άλλον να τελειώσει. Μαζί δεν τρώνε δύο, πόσω µάλλον τρεις. Εκτός αν και οι δύο έχουν ακριβώς τα ίδια γούστα και διαθέσεις και φάνε σαν ζευγάρι που µοιράζεται τα πάντα. Πληρώσαµε από 14,50 ευρώ και φύγαµε. Το πιάτο µου ήταν συγκλονιστικό –τραγανό, ζουµερό κοτόπουλο, υπέροχος βελούδινος πουρές. Φυσικά δεν χόρτασα. Μου έκοψαν όµως την όρεξη το µοναδικό concept, το στρίµωγµα και το βουητό στον χώρο.
Δοκίµασα σούπα κολοκύθας –πολύ καλή, αλλά όχι στις γεύσεις µου –παντζαροσαλάτα µε παγωτό χρένου (horseradish) και επικό διάφραγµα µε τηγανητές πατάτες και σχετικά καλή µπεαρνέζ σος. Και γλυκό. Ο λογαριασµός στα 24 ευρώ. Το Abovo σερβίρει και δείπνο µε τελείως διαφορετικό µενού και σαφώς πιο υψηλές τιµές. Υπεύθυνος σεφ ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ένας µάγειρας που έχει ήδη αποδείξει ότι έχει τεράστιο ταλέντο (δύο χρονιές Χρυσός Σκούφος), µεράκι και µπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.