Τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στην Σπάρτη αποφάσισαν οι αγρότες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο δημαρχείο Ευρώτα, στην Σκάλα Λακωνίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα του νομού Λακωνίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγρότες της Λακωνίας επισημαίνουν ότι, «αφού καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση μας εμπαίζει συστηματικά και πως δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει στα δίκαια αιτήματά μας, για να παραμείνει ο αγρότης στη γη του και στις καλλιέργειες του, αλλά προτιμά να εμμένει στις δεσμεύσεις της στους δανειστές και στα μνημόνια που συνυπέγραψε με την υποστήριξη και της μεγαλύτερης μερίδας της αντιπολίτευσης, αποφασίζουμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας».

Αναφέρουν ότι από αύριο Παρασκευή προχωρούν σε επ’ αόριστον κλείσιμο του διοικητηρίου της Σπάρτης και υπογραμμίζουν: «Καλούμε τους πολίτες της Λακωνίας και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους σε συμπαράσταση. Τα αιτήματα των αγροτών ειδικά σε σχέση με το ασφαλιστικό είναι κοινά για όλους τους κλάδους ασφάλισης και επηρεάζουν όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως του επαγγελματικού κλάδου που ανήκουν».