Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε στο Κίεβο την Ντιναμό με 3-1 και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση της στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Αϊντχόβεν, το ματς της τοπικής ομάδας με την Ατλέτικο Μαδρίτης τέλειωσε 0-0 και πλέον, όλα θα κριθούν στο Βιθέντε Καλντερόν.

Στο Λουζίνσκι, η Μάντσεστερ Σίτι, επέβαλε το ρυθμό της στο α’ μέρος και προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Σέρχιο Αγουέρο (15’) και Νταβίντ Σίλβα (40’). Στο β’ μέρος, η Ντιναμό Κιέβου αντέδρασε προσπάθησε να απειλήσει και κατάφερε να μειώσει στο 59’ με τον Μπουγιάλσκι. Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 79’, αλλά ο Χαρτ είχε αποτελεσματική επέμβαση. Τελικά στο 90’ ο Γιαγιά Τουρέ με εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την αγγλική ομάδα.

Στο Αϊντχόβεν, οι δύο ομάδες προσπάθησαν από την αρχή να δημιουργήσουν προυποθέσεις για γκολ. Δύο εξαιρετικές φάσεις είχε η Ατλέτικο στο α’ μέρος. Σε πλασέ του Βιέτο ο Μπρουμά έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή (4’), ενώ ο τερματοφύλακας της ολλανδικής ομάδας ,Ζουτ, «νίκησε» σε τετ-α-τετ τον Γκριεζμάν στο 30’.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 68’ όταν αποβλήθηκε ο Γκαστόν Περέιρο με δεύτερη κίτρινη. Η ισπανική ομάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, πίεσε, αλλά την καλή ευκαιρία είχε η Αϊντχόβεν στο 87’ (άστοχο σουτ του Λεστιέν από καλή θέση).