Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε έναν άνδρα, που θεωρεί ύποπτο ως δράστη της δολοφονίας πέντε ανθρώπων σε μία σειρά ένοπλων επιθέσεων σε εστιατόριο και μία έκθεση αυτοκινήτων στην Κομητεία του Καλαμαζού, στη βόρεια Πολιτεία του Μίτσιγκαν στις ΗΠΑ.

Από τα πυρά του δράστη τραυματίσθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστό το κίνητρο των επιθέσεων. Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι μεταξύ των νεκρών είναι κι ένα παιδί ηλικίας 8 ετών.

Ο βοηθός σερίφη στην κομητεία Καλαμαζού Πολ Μάτιας είχε δηλώσει αρχικά πως οι νεκροί ήταν έξι. Όμως αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπαστυνόμος Ντειβ Χάινς, της αστυνομίας του Μίτσιγκαν, ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι πέντε και τρεις οι τραυματίες.Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο περί τις 00.40, τοπική ώρα (07.40, ώρα Ελλάδος).

Ο Χάινς διευκρίνισε πως τα πυρά ερρίφθησαν σε τρία σημεία: ένα οικιστικό συγκρότημα, ένα εστιατόριο της αλυσίδας Cracker Barrel και μία έκθεση αυτοκινήτων. Τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εστιατόριο και δύο στην έκθεση.

Οι μαρτυρίες για τον ύποπτο έκαναν λόγο για έναν λευκό άνδρα, περίπου 60 ετών, που κυκλοφορεί με αυτοκίνητο χρώματος μπλε. Από τις μαρτυρίες προκύπτει πως πυροβολούσε κατά ανθρώπινων στόχων στην τύχη, πρόσθεσε ο Μάτιας, τονίζοντας πως όπως όλα δείχνουν,οι πυροβολισμοί προέρχονται, από τον ίδιο άνθρωπο .«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ένας μανιακός δολοφόνος», κατέληξε ο βοηθός σερίφη.