«Είμαι έτοιμη για ακόμα πιο ψηλά, κάτι που περιμένουμε με τον προπονητή μου, όπως πραγματικά πιστεύαμε και σε ένα τέτοιο άλμα που βγήκε στη Νέα Υόρκη. Είναι μια σπουδαία μέρα για μένα και η χαρά μου είναι απερίγραπτη»

Η Κατερίνα Στεφανίδη, παρά το γεγονός ότι πέταξε στα ύψη (4,90 μ.) σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα και την 4η στον κόσμο, μιλώντας στην «ΟΜΑΔΑ» για το επίτευγμά της παρουσιάζεται όπως πάντα προσγειωμένη και συνειδητοποιημένη.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ έγινε η πρώτη Ελληνίδα που σπάει φράγμα των 4,90 μ. στο επί κοντώ και μόλις η δεύτερη κορυφαία φέτος στον πλανήτη. Η σπουδαία αυτή επίδοση την συγκαταλέγει στην ελίτ του κόσμου (4η επίδοση όλων των εποχών) στην ιστορία του αγωνίσματος και της επιτρέπει να σκέφτεται ακόμη και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Πόρτλαντ που διεξάγεται τον άλλο μήνα και η Κατερίνα –ζει και αγωνίζεται στις ΗΠΑ –θα έχει απλά μια εσωτερική μετακίνηση.

«Πραγματικά για μένα είναι πολύ θετικό ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι στην Αμερική. Πρώτα απ’ όλα νιώθω σχεδόν σαν να είμαι στην έδρα μου και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κάνω μεγάλο ταξίδι» τονίζει η πρωταθλήτριά μας.

Οπως πέρυσι τής είχε πάρει η Νικόλ Κυριακοπούλου το ρεκόρ μέσα σε μια μέρα, έτσι τώρα το πήρε αυτή από τη Νικόλ (4,81 μ. την περασμένη εβδομάδα). «Μου αρέσει αυτός ο συναγωνισμός που έχουμε με τη Νικόλ, με την οποία έχω και καλή σχέση. Γενικά βοηθάει νομίζω και τις δύο αυτά τα μπρος – πίσω ρεκόρ που κάνουμε πότε η μία και πότε η άλλη. Αυτή η αγωνιστική κόντρα μάς έκανε να φτάσουμε σε τόσο μεγάλα άλματα. Πιστεύω δε ότι αυτός ο συναγωνισμός θα μας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα ρεκόρ» πρόσθεσε μιλώντας στην «Ομάδα» η πρωταθλήτριά μας, η οποία στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης πέρασε δίχως απώλεια τα 4,50, 4,60, 4,70, και 4,80, ενώ είχε κι ένα χαμένο άλμα στα 4,90 μ.

Η είδηση πάντως είναι ότι για πρώτη φορά σε αγώνα της έβαλε τον πήχη στα πέντε μέτρα (!) έστω και αν δεν κατάφερε να τα περάσει αλλάζοντας ακόμα και κοντάρι (πήρε μακρύτερο). Ισως πλέον πρέπει να ξεκινά από πιο ψηλά τις προσπάθειές της, προκειμένου να εξοικονομεί ενέργεια. Η εξέλιξή της πάντως είναι τρομερή αν αναλογιστεί κανείς πως πριν από μια πενταετία είχε κορυφαία επίδοση της σεζόν τα 4,41 μ. (2011, Σιάτλ) και το 2012 τα 4,35 στο Φαγέτβιλ των ΗΠΑ.

Προσπάθησε η Νικόλ, αλλά…

Μία ημέρα μετά το ρεκόρ της Κατερίνας, η Νικόλ Κυριακοπούλου δοκίμασε να το ξαναπάρει πίσω στο μίτινγκ του Κλερμόν στη Γαλλία, αλλά δεν τα κατάφερε μένοντας τελικά στα 4,71 μ.

Η Κυριακοπούλου, η οποία θυμίζουμε είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού την προηγούμενη εβδομάδα στη Στοκχόλμη με 4,81 μ., στη Γαλλία ξεκίνησε από τα 4,62 μ., συνέχισε στα 4,71 μ., ύψος που πέρασε με την 3η προσπάθεια, ενώ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,81 μ. μένοντας τελικά δεύτερη πίσω από τη Βραζιλιάνα Μούρερ.

Πολύ καλή εμφάνιση στο ίδιο τουρνουά και για τον Κώστα Φιλιππίδη, που πέρασε τα 5,84 μ. και έμεινε 3ος πίσω από τον Γάλλο Λαβιλενί (6,02 μ.) και τον Καναδό Μπάρμπερ (5,91 μ.).