Συνάντηση με τον πρωθυπουργό αποφάσισαν ομόφωνα, να ζητήσουν για την Τρίτη οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων που μετείχαν την Κυριακή το μεσημέρι στην αγροτική σύσκεψη των Τεμπών, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας και πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, μετά το πέρας της σύσκεψης, οι αγρότες θέτουν ως πλαίσιο συζήτησης τα πέντε αιτήματα στα οποία είχαν ήδη καταλήξει από την προηγούμενη συνεδρίασή τους στη Νίκαια και ζητούν η συζήτηση να εξελιχθεί πάνω σε αυτά. Αναφερόμενος στα αιτήματα τόνισε ότι, το πρώτο αφορά την απόσυρση του ασφαλιστικού, που όπως σχολίασε έχει προς το παρόν καταστεί ανενεργό και προειδοποίησε ότι όταν θα κατατεθεί στη βουλή οι αγρότες θα κατέβουν με πούλμαν στην Αθήνα προκειμένου να μετάσχουν στις γενικές διαμαρτυρίες.

Την ίδια ώρα, πάντως, εκπρόσωποι από το μπλόκο των Τεμπών ετοιμάζονται για την αυριανή συνάντηση που θα έχουν στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα.Θετικά, ως προς τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων στην αυριανή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τοποθετήθηκαν και επίσημα τα μέλη της.Παράλληλα, όπως επισημαίνουν, ήδη έχουν «κλειδώσει» και συναντήσεις με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα ενώ μιάμιση ώρα αργότερα θα έχουν συζητήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Στο μεταξύ, κλειστά έως τη Δευτέρα θα παραμείνουν τα Τέμπη, σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου, τουλάχιστον μέχρι και τη συνάντηση των τεσσάρων εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργό. Μετά την ολοκλήρωσή της και ανάλογα με το κλίμα που θα επικρατήσει, οι αγρότες θα αποφασίσουν για την εξέλιξη των κινητοποιήσεών τους.

Πάντως, έκκληση οι αγρότες να δουν από κοινού με την κυβέρνηση «τις μεγάλες πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την επόμενη μέρα» απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», ο κΑποστόλου επισημαίνει, εν όψει της αυριανής συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό, ότι χρειάζεται πνεύμα συνεννόησης από όλες τις πλευρές για να βρεθούν λύσεις και τονίζει ότι από πλευράς κυβέρνησης έχουν γίνει οι απαραίτητες επεξεργασίες για ουσιαστικές βελτιώσεις και στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.