Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση της Νίκαιας, αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, βρίσκονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία, με τους επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων να επισημαίνουν ότι «δεν πάμε στο διάλογο με τον Πρωθυπουργό εάν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών, Δημήτρη Μόσχο το εξής:

* Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία: 48ωρος αποκλεισμός από σήμερα στις 11 και Νίκης με την πΓΔΜ 12ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί).

* Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα: 12.00-16.00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.

* Νεάπολη Τσοτυλίου: 14.00-19.00.

* Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά: αποκλεισμός 9.00-18.00 και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 9.00 -18.00.

* Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00. Το συγκεκριμένο μπλόκο είναι το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

* Σε δεύτερο 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν σήμερα από νωρίς το πρωί οι συμμετέχοντες στο μπλόκο στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.