Για τη μετακίνηση του υποστράτηγου της αστυνομίας Μανώλη Σφακιανάκη από τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, κάνοντας λόγο για υπηρεσιακό θέμα και επιμένοντας στα περί δημοσίων σχέσεων.

«Είναι θέμα υπηρεσιακό, είναι θέμα καθαρής εξέλιξης και από εκεί και πέρα καλό είναι οι διάφοροι προστάτες των οποιωνδήποτε να μη δείχνουν τόσο ζήλο», είπε ο κ. Τόσκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναγνώρισε την προσφορά του κ. Σφακιανάκη, τονίζοντας ωστόσο ότι «υπήρχαν και υπάρχουν και πολλοί άξιοι των οποίων τα ονόματα δεν φάνηκαν ποτέ και ίσως δεν τους δόθηκε και η δυνατότητα να προσφέρουν».

Ο υπουργός επέμεινε ότι «είχε υπερβεί και ο κ. Σφακιανάκης και αυτοί που τον υποστηρίζουν κάποιες κόκκινες γραμμές σε ό,τι αφορά την ανάδειξη μέσω δημοσίων σχέσεων συγκεκριμένου έργου».

«Προφανώς είχε υπερβεί τα όρια στη χρησιμοποίηση των ΜΜΕ και προφανώς τα ΜΜΕ είχαν υπερβεί τα όρια στην υπερπροβολή του συγκεκριμένου ατόμου», σημείωσε.

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ακόμη ότι «σε ένα οργανωμένο σύνολο όπως είναι η αστυνομία, όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, καπρίτσια δεν χωρούν. Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις. Δεν μπορεί κάποιος να μένει 20 χρόνια και να θέλει να προωθηθεί να ανέλθει από την ίδια θέση ούτε αποκτά κάποιος ιδιοκτησιακά δικαιώματα μέσω της μεγάλης παραμονής του ή της μεγάλης προσφοράς του σε μία θέση».

Ερωτηθείς αν ο κ. Σφακιανάκης δέχθηκε τη θέση του βοηθού επιτελάρχη που του προτάθηκε ο υπουργός απάντησε:

«Δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Η διαταγή βγήκε και από εκεί και πέρα τοποθετήθηκε σε μια πολύ καλή θέση που έχουμε ανάγκη βοήθειας».

Τέλος, για το εάν είχε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό για το θέμα αυτό είπε ότι «οι αποφάσεις αυτές αφορούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» και ότι οι επαφές του με τον Αλέξη Τσίπρα σχετίζονταν με το προσφυγικό.