Οπως θα έλεγαν και στις μέρες μας, αυτό που συμβαίνει στην Τούμπα τη συγκεκριμένη περίοδο απλά «δεν υπάρχει». Ωστόσο, μόνο για έκφραση της καθημερινότητας δεν πρόκειται. Είναι η απτή πραγματικότητα. Μέσα σε περίπου 20 ημέρες ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντικά στελέχη του. Πρώτα αποχώρησε ο Αγγελίδης (πρόεδρος), μετά ο Βεζυρτζής (αντιπρόεδρος) και χθες γνωστοποιήθηκε επίσημα το διαζύγιο με τον Φρανκ Αρνεσεν. Ο δανός τεχνικός διευθυντής είχε προσληφθεί εν χορδαίς και οργάνοις το περασμένο καλοκαίρι και αποτελούσε στα μάτια του Ιβάν τον άνθρωπο που θα έφερνε κοσμοπολίτικο αέρα στην ομάδα. Αποδείχθηκε ολότελα αποτυχημένη επιλογή. Στην Ελλάδα μάλλον δεν ευδοκιμούν οι τεχνικοί διευθυντές και άλλωστε, εδώ και κάμποσο διάστημα στον ΠΑΟΚ ισχύει το ενός ανδρός αρχή. Ο,τι λέει ο Σαββίδης είναι νόμος. Και επειδή σε τέτοιες εποχές ισχύει το ό,τι πληρώνεις παίρνεις, η διοίκηση του Ιβάν διαπίστωσε ότι επί ημερών Αρνεσεν πλήρωσε το κρέας για ψάρι, κοινώς οι μεταγραφές ήταν πλήρως αποτυχημένες σε σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Τα περί διαφοράς φιλοσοφίας είναι η απαραίτητη γαρνιτούρα σε τέτοιες ιστορίες διαζυγίου. Γιατί αν οι επιλογές του Αρνεσεν απέδιδαν στο χορτάρι και έβγαζαν τα λεφτά τους, όλα θα ήταν καλά και η φιλοσοφία ακόμη καλύτερη. Τόσο απλά τα πράγματα.

To ξανασκέφτηκε

Τελικά, ο ρέφερι Καλογερόπουλος παραπέμπεται από τον παρατηρητή διαιτησίας Κύρκο. Είναι σαφές ότι υπήρξε πολύ παρασκήνιο για τον διαιτητή του ντέρμπι με αρκετούς να υποστηρίζουν πως σφύριξε σωστά και τον Ολυμπιακό να μιλά για σοβαρά λάθη σε βάρος του. Αρχικά, ελέχθη πως ο παρατηρητής είπε στα αποδυτήρια ότι όλα πήγαν καλά, αλλά θα έκανε χρήση βίντεο για τις επίμαχες φάσεις. Τελικά, του έβαλε 7,9 και παραπέμπει οριακά τον Καλογερόπουλο, καθόσον με 8 δεν θα είχε πρόβλημα. Το ζητούμενο είναι τι ακριβώς λάθη του χρεώνει ο Κύρκος και αν όντως του ζητήθηκε από την ΚΕΔ να ξαναδεί και την έκθεσή του.

Θα γίνει το ματς;

Εντός της ημέρας αναμένεται να διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Ατρόμητο. Θυμίζουμε ότι είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω κακών καιρικών συνθηκών και διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία για αμφότερους τους αντιπάλους. Αφενός στη Λιβαδειά βλέπουν τους στόχους να απομακρύνονται και αφετέρου στο Περιστέρι θέλουν να κάνουν μια νίκη ώστε να πλησιάσουν αυτούς που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Κρίσιμο και για κάποια πρόσωπα το ματς, έτσι για να έχετε την πλήρη εικόνα.

Φιλιππίδης

Οταν ένας παγκόσμιος πρωταθλητής που έχει τιμήσει τη χώρα του, αλλά και τον σύλλογό του, αναγκάζεται να στραφεί εναντίον του ίδιου τού σπιτιού του, είναι λυπηρό.

Οπως όμως καταγγέλλουν εγγράφως ο Κώστας Φιλιππίδης και ο προπονητής του Δημήτρης Κυτέας, ο Πανελλήνιος και κυρίως ο (διορισμένος από το Πρωτοδικείο) πρόεδρός του Βασίλης Ζερβουδάκης αρνείται πεισματικά εδώ και χρόνια να τους αποδώσει δεδουλευμένα που έχουν κερδίσει και δικαστικά. Μια κόντρα που μαίνεται.