Τη δέσμευση ότι θα μεσολαβήσει προκειμένου να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας για το Ασφαλιστικό, έδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες σωματείων από τη ναυτική εργασία.

Ο κ. Δρίτσας ενημέρωσε τους εκπροσώπους για την πορεία των συζητήσεων που διεξάγονται, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική κατάληξη. Είπε, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, καθώς υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση που τους εξασφαλίζει.

Ειδικότερα, στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρέπεμψε για τις τελικές αποφάσεις στο Ασφαλιστικό ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τους εκπροσώπους σωματείων από τον χώρο της ναυτικής εργασίας, των συνταξιούχων ναυτικών, του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΝΑΤ, με τους οποίους συναντήθηκε τη Δευτέρα, μετά από σχετικό αιτημά τους.

Με βασικό θέμα της συνάντησης το Ασφαλιστικό, τα σωματεία ζήτησαν από τον υπουργό ενημέρωση σχετικά με ενδεχόμενες πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα και έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και της διατήρησης του επιπέδου του συνόλου των συντάξεων.

Ο κ. Δρίτσας ενημέρωσε τους εκπροσώπους για την πορεία των συζητήσεων που διεξάγονται για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική κατάληξη. Μεταξύ άλλων, διευκρίνισε πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, καθώς υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση που τα εξασφαλίζει.

Ο υπουργός κατέγραψε σειρά σημείων που του επισημάνθηκαν για το ασφαλιστικό των ναυτικών και δεσμεύτηκε για μεσολάβηση, ώστε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που θα δώσει τη δυνατότητα να εκτεθούν, λεπτομερέστερα και πιο εξειδικευμένα, θέσεις ως προς τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος, που αναδεικνύουν και την ανάγκη αντίστοιχων ασφαλιστικών ρυθμίσεων.

Ο κ. Δρίτσας επανέλαβε στη συνάντηση αυτή ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό κάθε στιγμή για τις ενώσεις των ναυτικών και των συνταξιούχων, όποτε εκείνοι το ζητήσουν.