Με διετή αποκλεισμό της Ελλάδας από τη ζώνη του Σένγκεν απειλεί την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας την Αθήνα να αυστηροποιήσει εντος τριών μηνών τους ελέγχους στα σύνορα της χώρας.

Κορυφαίες πηγές της Ε.Ε., σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, διαμηνύουν ότι η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της τρεις μήνες, προκειμένου να υλοποιήσει 50 προτεινόμενα μέτρα, τα οποία αποσκοπούν στην εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορά της.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η απόφαση της Ε.Ε. δεν στοχεύει στην απομόνωση ή τον στιγματισμό της Ελλάδα, αλλά αντίθετα, στην προστασία της ζώνης του Σένγκεν.

Σύμφωνα με το Associated Press οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμες να περιορίσουν την ελεύθερη διέλευση των ταξιδιωτών στα κράτη-μέλη, ως προσωρινό μέτρο για δύο χρόνια εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης.

Καθεμία από τις 26 χώρες που ανήκουν στο χώρο Σένγκεν έχουν τη δυνατότητα μονομερώς να επιβάλλουν συνοριακούς ελέγχους για έξι μήνες, όπως αναφέρει το AP.

Ωστόσο, αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να επεκταθεί μέχρι και δύο χρόνια αν ένα κράτος-μέλος αποδείξει ότι έχει αποτύχει να προστατεύσει τα σύνορά του.

Τα έγγραφα αναφέρουν, λοιπόν, πως οι νομοθέτες της ΕΕ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν ότι η Ελλάδα έχει αποτύχει να προστατεύσει τα σύνορά της επιτυχώς.

Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό δίκτυο τα έγγραφα αποκάλυψε Ευρωπαίος αξιωματούχος μην επιθυμώντας να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του καθώς τα έγγραφα είναι εμπιστευτικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από