Σπάνια µε εντυπωσιάζουν οι σαλάτες. Πρόσφατα ερωτεύτηκα µία! Τη γνώρισα στο Zampano (Σαρρή 18, στου Ψυρή, τηλ. 213-0237.244), το οποίο άνοιξε πριν από περίπου τρεις µήνες. Φασολάκια τσαουλιά µε kale, αρακά, κρεµµύδι πίκλα σε dressing dijon. Ηταν το πιάτο γνωριµίας για να συνεχιστεί η σχέση µου µε το εστιατόριο. Ακολούθησε ακραία σέξι σούπα κίτρινης κολοκύθας και κεφτεδάκια ελάχιστα τραγανά απέξω και σαρκώδη και ζουµερά από µέσα. Και στο ραντεβού κατέφθασε η ταλιάτα. Τόσο εξαιρετικό µαρινάρισµα µε πέστο µαϊντανού και τόσο σωστό ψήσιµο έδωσαν σε αυτό το κοµµάτι µοσχαρίσιου τη γεύση που του αξίζει. Το άψογο σέρβις θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό ψήσιµο για τα γούστα σας.

Και το δείπνο µου έκλεισε µε την καλύτερη ever lemon pie. Τόσο γλυκιά και τόσο ξινή συγχρόνως, ακριβώς όπως οφείλει να είναι µία τέλεια λεµονόπιτα. Με µαρέγκα αεράτη και τραγανά κραµπλ. Για µένα αυτή τη στιγµή είναι το καλύτερο νέο εστιατόριο στου Ψυρή και ευτυχώς λειτουργεί πλέον και Κυριακή µεσηµέρι. Ειδικά για την αυριανή ηµέρα το εστιατόριο σερβίρει και µους σοκολάτας σε σχήµα καρδιάς. Αναµνηστικό δωράκι µία φωτογράφιση πολαρόιντ σε ειδικά διαµορφωµένο φώτο µπουθ. Από 18 ευρώ το άτοµο χωρίς κρασί.

Για πιο elevated καταστάσεις που µπορούν να σας ανεβάσουν στα αστέρια Michelin, το Botrini's Restaurant (Βασ. Γεωργίου Β' 24Β, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6857.323), ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, σερβίρει πιάτα που δηµιουργούν µεθυστικές παραισθήσεις. Το πρώτο που κάνω είναι να προσπαθήσω να πάρω την µπουκιά µου δίχως να διαλύσω το έργο τέχνης που έχω µπροστά µου. Και όταν οι πρώτες ουσίες ακουµπήσουν στη γλώσσα µου, κοιτάζω αυτόν που έχω απέναντί µου και χαµογελάω. Το χαµόγελο του ενθουσιασµού παραµένει τόσο πολύ στα χείλη µου, που µου είναι ανατοµικά δύσκολο να µασήσω την µπουκιά τα επόµενα δευτερόλεπτα. Ολα τα πιάτα περιέχουν µοναδικά έντονες γεύσεις και δεν έχουν καµία σχέση µε τον ρεαλισµό της καθηµερινής κουζίνας µας. Το φαγητό στου Εκτορα Μποτρίνι είναι µία µοναδική εµπειρία εµπνευσµένη από τα όνειρά του και τη µεγάλη αγάπη την οποία θέλει να µοιράζεται µε τον κόσµο.

Δυστυχώς τα πιάτα του δεν περιγράφονται σε µερικές λέξεις, χρειάζοµαι µερικές... χιλιάδες λέξεις. Ο Εκτορας µε τους συνεργάτες του σεφ Νίκο Μπίλλη και Τάσο Στεφάτο προσφέρουν µενού που περιλαµβάνουν 7 πιάτα (45 ευρώ το άτοµο), 8 πιάτα (65 ευρώ) και 13 πιάτα (90 ευρώ) µε µεγάλη λίστα κρασιών να τα συνοδεύουν. Το δείπνο στου Εκτορα είναι πραγµατική εµπειρία ζωής!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από