Σε διελκυστίνδα εξελίσσεται το θέμα του προπονητή στη Βαλένθια μετά την ταπεινωτική ήττα των Νυχτερίδων από την Μπαρτσελόνα με 7-0, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Παλιές δόξες και οι οπαδοί τής ομάδας απαιτούν την απόλυση του Γκάρι Νέβιλ, τον οποίον οικτίρει ο ομόλογός του της Μπάρτσα, ο Λουίς Ενρίκε.

Η Βαλένθια με τα χίλια αγωνιστικά προβλήματα είχε την τύχη να πέσει πάνω σε μια εξωπραγματική Μπαρτσελόνα που ζωγράφισε έναν ποδοσφαιρικό πίνακα απίστευτης ομορφιάς. Τέσσερα γκολ πέτυχε ο Λουίς Σουάρες, χατ τρικ ο Μέσι που είχε και προσπάθεια στο δοκάρι, ενώ ο Νεϊμάρ αστόχησε σε πέναλτι. Ενα αποτέλεσμα 11-0 θα μπορούσε να ήταν απόλυτα φυσιολογικό με δεδομένο ότι η Βαλένθια αγωνίστηκε στην επανάληψη με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μουστάφι στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Ο τίτλος της «Μάρκα» ήταν χαρακτηριστικός: «Επτά γκολ και μια κηδεία».

Προφανώς εννοούσε την κηδεία του Γκάρι Νέβιλ ως προπονητή. Από την άφιξή του, πριν από δύο μήνες, η Βαλένθια δεν έχει πετύχει νίκη σε οκτώ σερί παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ η εικόνα της πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

«Πρέπει να απολυθεί άμεσα και να αντικατασταθεί από τον Ράφα Μπενίτεθ» προτρέπει η παλιά δόξα της ομάδας Νταβίντ Αλμπέλδα.

«Περιμένω την παραίτηση του προπονητή καθώς και μια συγγνώμη. Με εκπλήσσει που δεν το έχει κάνει ακόμα. Πίστευα πως ήταν ειλικρινής» πρόσθεσε ο βετεράνος τερματοφύλακας Σαντιάγκο Κανιθάρες, ο οποίος έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα με τη Βαλένθια.

Πιέσεις για να παραιτηθεί ο Νέβιλ ασκούν και οι οπαδοί, οι οποίοι αποδοκίμασαν την αποστολή της ομάδας τα ξημερώματα της Πέμπτης κατά την επιστροφή της από τη Βαρκελώνη.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης, ιδιαίτερα στην Αγγλία, το σχόλιο του Γκάρι Λίνεκερ πως «είναι πιο εύκολο να τα λες στην τηλεόραση» θυμίζοντας στον Νέβιλ την ευκολία με την οποία ασκούσε κριτική από την τηλεόραση.

Ο Γκάρι Νέβιλ πάντως προς το παρόν απαντά με ένα ξερό «Οχι» στην ερώτηση αν θα παραιτηθεί. Δεν ζήτησε επίσης συγγνώμη από τους φιλάθλους, αλλά περιορίστηκε να πει πως έζησε μια από τις χειρότερες εμπειρίες στο ποδόσφαιρο.