Δεκάδες χιλιάδες Κινέζοι που ταξίδευαν για το Κινεζικό Νέο Έτος έχουν αποκλειστεί εξαιτίας της κακοκαιρίας στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκουανγκτσού στα νότια της χώρας.

Έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Δευτέρας σχεδόν 100.000 άτομα, αναφέρει η αστυνομία. Την Τρίτη, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων, σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε δρομολόγια τρένων από τη βόρεια και κεντρική Κίνα, αφήνοντας αποκλεισμένους δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, περίπου 2.500 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί έξω από τον σταθμό για τη διατήρηση της τάξης.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να ενημερωθούν μέσω Διαδικτύου για τα δρομολόγια και να μην συγκεντρώνονται έξω από τον σταθμό για να περιμένουν το τρένο να έρθει.

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας της κίνησης στους δρόμους, περισσότερα από 400 άτομα έχασαν τις πτήσεις τους στο Γκουανγκτσού, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Περισσότερα από 3 εκατομμύρια ταξίδια πραγματοποιούνται στη διάρκεια της αργίας της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς που θεωρείται η μεγαλύτερη ετήσια μετανάστευση παγκοσμίως.