Οι πολίτες των νησιών του Αιγαίου και ιδιαίτερα της Λέσβου αποτέλεσαν και αποτελούν το παράδειγμα για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκφράζοντας τη στήριξή του στην υποψηφιότητα των κατοίκων για το Νόμπελ Ειρήνης.

«Η υποψηφιότητα των κατοίκων της Λέσβου για το Νόμπελ έχει μεγάλη σημασία για την αξία της αλληλεγγύης αλλά και παράδειγμα για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στους Αγίους Αναργύρους.

«Κάποιοι θέλουν να κάνουν την πατρίδα μας ανθρωποφύλακα εκατομμυρίων ξεριζωμένων από χώρες που διαλύονται, αλλά αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

«Κανείς δεν παίρνει τα παιδιά του για να κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα σε απίστευτες κακουχίες, αν δεν κινδυνεύει η ζωή τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημείωσε μάλιστα ότι λόγω των πολέμων τέσσερις χώρες στην Μέση Ανατολή διαλύονται και αν οι τάσεις αποσταθεροποίησης συνεχιστούν δεν αποκλείεται ακόμη και το εφιαλτικό σενάριο να δούμε και 20 εκατομμύρια πρόσφυγες να προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.