Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην οικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, η οποία βρίσκεται στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια.

Την στιγμή της επίθεσης ο υπουργός βρισκόταν εντός της οικείας του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα νεαρών πέρασε από το σημείο και εκτόξευσε τις μολότοφ από τις οποίες προκλήθηκαν ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται στόχος εμπρηστικής επίθεσης το σπίτι του υπουργού Επικρατείας. Η προηγούμενη είχε σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, όταν άγνωστοι περιέλουσαν την πόρτα του σπιτιού του με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά.

Κανείς δεν βρισκόταν τότε στο σπίτι ενώ η φωτιά που ξέσπασε δεν πήρε διαστάσεις.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι «επαναστάτες» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στην διαπλοκή, τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο» προστίθεται στην ανακοίνωση.