Για προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς που πρωτοστατούν στη σύγκρουση των αγροτών με τα ΜΑΤ με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο με ανακοίνωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

«Μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουμε τώρα δυστυχώς μια κλιμάκωση της έντασης. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της Agrotica, μιας γιορτής για την πόλη και τον αγροτικό κόσμο εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών. Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς αλλά και της ακροδεξιάς», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Προσωπικά μετά από την ανακοίνωση της ΔΕΘ με την οποία ματαιώνει την τελετή των εγκαινίων αλλά και μετά από την σχετική παράκληση του δημάρχου κ. Μπουτάρη θα αποφύγω κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη που μας φιλοξενεί».