Δυο μεγάλοι αερομεταφορείς των ΗΠΑ επιστρέφουν τα χρήματα στις εγκύους που έχουν κλείσει θέση για τις χώρες υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση ή εξάπλωση του ιού Ζίκα.

Η United Airlines γνωστοποίησε στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες οι οποίες έχουν χτυπηθεί από τον ιό, να επαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους ή να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι η προσφορά της ξεκίνησε από την Τρίτη και αφορά τα ταξίδια προς τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, όπως αυτές καταγράφονται στην λίστα προειδοποίησης του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων (CDC) των ΗΠΑ.

Η American Airlines άρχισε να επιστρέφει τα χρήματα από τη Δευτέρα στις έγκυες γυναίκες με προορισμό το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, τον Παναμά και την Γουατεμάλα, δήλωσε εκπρόσωπός της.

H εταιρεία Delta ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει επιστροφές χρημάτων.

Η JetBlue Airways and η Spirit Airlines δεν ήταν σε θέση να αναφέρουν κάτι σχετικό και η Southwest Airlines δεν έχει ακόμη αντιδράσει.

Ολες αυτές οι αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν τουλάχιστον μια πτήση προς τις χώρες που αναγράφονται στην λίστα της (CDC) και θεωρούνται επικίνδυνες για την εμφάνιση και διάδοση του ιού Ζίκα.