να βίντεο με την ελβετίδα μοναχή που είχε απαχθεί στο βόρειο Μαλί πριν από περίπου τρεις εβδομάδες δημοσιοποίησε η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ, αναλαμβάνοντας ευθύνη για την απαγωγή.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο SITE, στο 8λεπτο βίντεο, θέτονται οι όροι για να απελευθερωθεί η Μπεατρίς Στόκλι, ιεραπόστολος με έδρα το Τιμπουκτού. Η Στόκλι, που έχει απαχθεί ξανά το 2012, εμφανίζεται με καλυμμένο το κεφάλι και δηλώνει ότι το βίντεο γυρίστηκε στις 19 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του.

«Εμείς, η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ, στην περιοχή της Σαχάρας, δηλώνουμε την ευθύνη μας για την απαγωγή αυτής της εκχριστιανίζουσας άπιστης Μπεατρίς Στόκλι, η οποία με το έργο της, εκδίωξε πολλούς από τους κόλπους του Ισλάμ με το να τους παρασύρει με τα ψίχουλα αυτής της κοσμικής ζωής», ακούγεται να λέει στα αγγλικά μαχητής της οργάνωσης.

Ανάμεσα τους όρους που ζητά η οργάνωση στο βίντεο είναι η απελευθέρωση μελών της που κρατούνται από την κυβέρνηση του Μάλι και του Άχμαντ Αλ Φάκι Αλ Μάχντι, ο οποίος κρατείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από