Ταλαιπωρία περιμένει από αύριο τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, εξ’ αιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει γιατροί και φαρμακοποιοί, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Αύριο και μεθαύριο οι γιατροί όλης της χώρας θα απέχουν από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία, όπως είναι για παράδειγμα η συμμετοχή τους σε επιτροπές (πλην ΑΜΕΑ) αλλά και η έκδοση γνωματεύσεων και πιστοποιητικών.

Επίσης, την Πέμπτη, τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας θα κατεβάσουν ρολά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους:: Τη Δευτέρα και την Τρίτη (1 και 2 Φεβρουαρίου) θα απέχουν, όπως ανακοίνωσαν, από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Επιπλέον, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου οι γιατροί θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μαζί με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, όπως έχει αποφασίσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Γιατροί ΕΟΠΥΥ – Φαρμακεία

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα στις 4 Φεβρουαρίου, καθώς και οι φαρμακοποιοί θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Αντίστοιχο κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία έκανε και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) στα μέλη τους.

Στο μεταξύ, οι γιατροί του Οργανισμού θα απέχουν από όλες τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ατόμων με ειδικές ανάγκες, στις 28 και 29 Ιανουαρίου. Επίσης, ανακοίνωσαν προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.